La Vanguardia (Català)

Sergi Pàmies Habitatge social?

-

L’Esquerra de l’Eixample és un barri sotmès a les tensions d’una ciutat que expulsa els seus habitants més antics a canvi d’apujar preus. No es pot parlar de gentrifica­ció perquè no hi ha un procés previ de degradació (com al Raval) sinó que la inèrcia del mercat imposa un model immobiliar­i que encobreix la privatitza­ció de l’hoteleria. Ho explico per parlar de la Isabel Casadevall, que m’envia un missatge que és més un diagnòstic que un símptoma: “Tinc seqüeles de pòlio, he caminat sempre amb ortopèdia i crosses, però fa sis anys vaig caure per una escala. Aquest accident em va impedir caminar més i des d’aleshores vaig en cadira de rodes. Em van donar la gran invalidesa (1.233,68 €) i tinc prohibit treballar. Estic en un pis de lloguer pel qual pago 989,35 €. Fa deu anys que estic apuntada als pisos de protecció oficial, però ni pis ni cap solució. No tinc dret a l’ajuda per pagar el lloguer perquè el meu passa dels 750 €. Quin pis amb ascensor val menys a Barcelona?”.

Vaig conèixer la Isabel quan militàvem a l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample amb l’entusiasme de participar en l’organitzac­ió de festes majors (i menors), reunions en què els adults assajaven el seu domini de la tabarra i batalles veïnals que van contribuir a fer que la casa Golferichs no fos devorada per l’imperi nuñista i a pressionar perquè existeixin el parc de l’Escorxador, la biblioteca Joan Miró o uns quants semàfors. Com que intuíem que la nostra influència era mínima, ens aferràvem a l’orgull d’haver fet alguna cosa.

Com que intuíem que la nostra influència era mínima, ens aferràvem a l’orgull d’haver fet alguna cosa

La Isabel aportava una alegria de pedra picada, encarnada en el Seat 600 (tunejat) que conduïa. Els més veterans el recordaran: un vehicle preciós, pintat (per l’Albert Espona) amb paisatges naïfs i orenetes nervioses. Com que la Isabel tenia dificultat­s per moure’s, anava amb el cotxe a tot arreu i, a les manifestac­ions i les festes, el fèiem servir com a mascaró de proa per col·locar-hi bafles o megàfons subversius.

En el nucli més actiu de l’associació hi havia futurs consellers, comunistes, republican­s, pujolistes, exbudistes i ociosos recalcitra­nts. Pintàvem unes pancartes precioses i les penjàvem seguint el mestratge de Ramon Domènech i aconseguíe­m la pintura gràcies a Toni Colomina (que la portava amb el seu Ford Capri) i editàvem un butlletí amb tants pseudònims com firmes. La Isabel encarnava el millor del barri i ara, tot i la retòrica grandiloqü­ent dels que parlen tothora de “polítiques i habitatge socials”, s’haurà de buscar la vida malgrat reunir els requisits que justificar­ien una atenció digna i no sectària. Si el Seat 600 encara estigués operatiu, sortiria ara mateix pel barri amb un parell de megàfons potents i, al volant, el somriure lluminós i combatiu de la Isabel per denunciar totes les mentides dels nostres polítics sobre “polítiques progressis­tes d’habitatge”.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain