La Vanguardia (Català)

El Cruïlla s’obre a la reflexió i al debat amb el seu cicle Talks

La fundadora de #MeToo i una futbolista afganesa seran algunes de les participan­ts

- Redacció BARCELONA

El Cruïlla Festival ampliarà aquest any les activitats més enllà del marc estrictame­nt musical i lúdic posant en marxa les anomenades Cruïlla Talks. Es tracta d’un espai de reflexió que es desenvolup­arà paral·lelament al festival i en què es tractaran temes de la màxima actualitat com la política, el poder, l’ecologisme o les relacions socials des d’un sentit crític i conduïts per diversos experts.

Segons l’opinió de Jordi Herreruela, director del Cruïlla, “aquestes Talks volen ser una plataforma dels nous lideratges que neixen de la societat civil i que generen moviments globals i transversa­ls”. “Tenim la sensació que els festivals de música deixen escapar aquest capital humà, i és per això que volem crear un espai que ho posi en relleu”. Aquesta nova iniciativa, que coincideix amb la desena edició del festival musical, serà dirigida i comissaria­da per la periodista Agnès Marquès i es materialit­zarà en una sèrie de ponències i alguna activitat familiar en diversos espais de la ciutat.

La primera activitat es desenvolup­arà l’11 de juny i serà el debat Hipervincu­lats, una reflexió entorn de com les noves tecnologie­s i les xarxes socials canvien la vida en l’espai públic i privat, amb la participac­ió de David Trueba, Bernat Dedéu, Gemma Nierga, Oscar Pierre, Patricia Plaja i Suu. També proposarà (29 de juny) una activitat per revisar el paper de diverses dones de transcendè­ncia històrica sota el guiatge d’Estel Solé, Roger Coma, Beth Rodergas, Neus Ballbé, Txell Sust o Pep Plaza.

També es programara­n diverses entreviste­s en què els beneficis de l’entrada (2 euros) es destinaran a Proactiva Open Arms. Aquestes entreviste­s estaran protagonit­zades per Tarana Burke, precursora del moviment #MeToo, que serà interpel·lada per la periodista i escriptora Lucía Lijtmaer (1 juliol); Khalida Popal, futbolista i activista feminista afganesa que va haver

“L’objectiu és ser una plataforma dels nous lideratges que neixen en la societat civil”, diu Herreruela

d’emigrar a Dinamarca i que serà entrevista­da per Laura Rosel. Les artistes gràfiques Raquel Riba Rossy i Paula Bonet conversara­n entre elles i seran moderades per Bibiana Ballbé (2 juliol); el músic africà Tiken Jah Fakoly dialogarà amb el fundador de Proactive Open Arms, Òscar Camps, moderats pel periodista Xavier Aldekoa (4 juliol), i el músic activista brasiler Marcelo D2 –que actuarà al festival– respondrà a les preguntes d’Òscar Broc (6 juliol).

entradasde­vanguardia.com

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain