La Vanguardia (Català)

Curry, com Messi

Toronto recupera el comandamen­t amb 17 punts de Marc Gasol

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

“Cada vegada és més difícil per a un jugador sol guanyar un partit”. Aquestes declaracio­ns les va fer fa un parell de dies a l’Argentina Lionel Messi, però les podria haver subscrites un altre geni de l’esport com Stephen Curry al final del tercer matx de la final de l’NBA. El tirador dels Golden State Warriors va aconseguir la millor marca anotadora de la seva vida als playoffs, però els seus 47 punts van ser insuficien­ts per fer front al batalló dels Raptors. Toronto, amb un notable Marc Gasol, que va anotar 17 punts i va capturar 7 rebots, es va imposar a la pista dels campions per 109-123, es posa 2-1 amunt en la sèrie i recupera el factor pista.

Des del principi va ser una lluita de Golden State contra els elements. O més ben dit, una porfídia entre un solista i un exèrcit, entre un pistoler del salvatge Oest i una patrulla de colossos procedents del Canadà.

Sense Kevin Durant ni Klay Thompson, baixes de pes per lesió, Curry hauria necessitat que algú més l’ajudés en atac. Anotava Stephen. Li responien al principi Marc Gasol o Pascal Siakam. Seguia Curry amb el seu recital. Li contestava Kawhi Leonard, que va acabar amb 30 punts i va ser excels al tercer quart. Intentava resistir l’estrella dels Warriors. Calmaven els seus desitjos els triples de Danny Green (sis) i VanVleet o la direcció de Kyle Lowry, aquest base petitó que va patir les vicissitud­s de Toronto quan els passaven per sobre els Cavaliers de LeBron James i que ara vol aprofitar l’oportunita­t.

Perquè Toronto es troba amb l’ocasió de la seva vida en la seva primera final. Els Warriors van lluitar fins a l’extenuació, però les seves absències eren massa importants.

Fins a sis jugadors dels Raptors van passar dels 10 punts, mentre que Golden State només en va tenir tres que van arribar als dobles dígits (Curry, Draymond Green i Iguodala). De sobte, els bicampions vigents van semblar vells davant l’entusiasme

L’estrella dels Warriors bat el seu rècord als playoffs amb 47 punts, però guanya el bloc dels Raptors

i la varietat de recursos dels Raptors, en què Ibaka va col·locar cinc taps.

Tota escomesa dels Warriors era sufocada amb rapidesa per Toronto, que va mantenir distàncies per sobre dels deu punts després d’un inici sideral en atac. Golden State va creure fins gairebé al final en un miracle gràcies al Curry sistema, però va passar com amb Messi a la final de Copa contra el València. Tots els seus companys el buscaven a ell i va arribar un moment en què no donava l’abast. “Cal treure’s el barret davant el que ha fet Toronto. Ens han fet cistelles espectacul­ars cada vegada que ens acostàvem. Les baixes que teníem no poden ser una excusa”, va dir Curry. “Han merescut la victòria perquè ens han superat completame­nt”, va assenyalar l’entrenador dels Warriors, Steve Kerr.

El quart partit es disputarà demà (dissabte a les tres de la matinada a Catalunya). Un altre triomf dels Toronto Raptors deixaria Golden State contra les cordes. Els campions, però, no es rendeixen.

 ?? TONY AVELAR / AP ?? Marc Gasol mira de frenar la penetració de Stephen Curry
TONY AVELAR / AP Marc Gasol mira de frenar la penetració de Stephen Curry

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain