La Vanguardia (Català)

El PSC recuperarà l’alcaldia de Sabadell pactant amb Podem

- Sabadell

Per primera vegada en els 40 anys de democràcia, Sabadell tindrà una alcaldessa. Serà la socialista Marta Farrés. El PSC recuperarà l’alcaldia, que va ocupar del 1999 al maig del 2015, gràcies a un acord amb Podem, que entrarà a l’Ajuntament amb Marta Morell com a única regidora per afegir-se als deu regidors socialiste­s. Després del ple d’investidur­a del 15 de juny quedarà un govern en minoria que necessitar­à pactes amb les forces de l’oposició per als grans projectes de ciutat.

Ahir, després de diversos dies de negociacio­ns a porta tancada, les dues polítiques van anunciar el pacte per la Concòrdia, el camí per “crear un govern progressis­ta i no independen­tista” i per “donar un futur a la ciutat després de quatre anys paralitzad­a”, segons va apuntar una exultant Farrés. Morell va assegurar que treballara­n per “fer el millor govern possible, feminista, ecologista i sense corrupció”.

PSC i Podem van presentar un decàleg en què figura el compromís de dimitir “en el cas que algun dels regidors del govern sigui investigat i s’obri judici oral”, com a mesura per lluitar contra la corrupció. “Tots sabem què va passar a Sabadell –amb referència al cas Mercuri, amb l’exalcalde socialista Manuel Bustos parcialmen­t condemnat–, i no volem que es repeteixi”, va assegurar Morell. En aquest sentit, Farrés, que va ser tinenta d’alcalde amb Bustos, va subratllar: “El passat és passat, i el que fem avui és futur. El que es vulgui quedar ancorat en el passat, que s’hi quedi”. Farrés no descarta acords “vinguin d’on vinguin, sempre que posin la ciutat al davant de les polítiques de partit”.

PSC i Podem ja han anunciat les seves accions més immediates. “Crearem un pla integral d’inversió en els barris perquè el dia a dia de la ciutat funcioni, ja que amb l’anterior govern quadripart­it els barris s’han sentit molt abandonats”, va dir Farrés. Els dos aliats també perseguira­n un pacte entre totes les forces per reclamar la recuperaci­ó de la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’hospital Taulí.

El futur govern es compromet, d’altra banda, a estudiar la municipali­tzació d’alguns serveis públics en els casos en què sigui viable.

Marta Farrés serà la primera dona que governarà la ciutat gràcies al seu pacte amb Marta Morell

 ?? NORMA VIDAL / ACN ?? Marta Farrés amb Marta Morell després d’anunciar l’acord
NORMA VIDAL / ACN Marta Farrés amb Marta Morell després d’anunciar l’acord

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain