La Vanguardia (Català)

El Gremi de Pastissers celebra la seva nit de gala

-

La Fundació Joan Miró va acollir fa uns dies la Gran Gala del Gremi de Pastissers de Barcelona, una cita anual que inclou premis, degustacio­ns i una festa i que en l’actual edició ha reconegut com a millor pastisseri­a de Catalunya la Pastisseri­a de Barcelona, amb botiga als carrers Aragó i Via Augusta. Josep Maria Rodriguez, que regenta el negoci amb la seva parella, Ana Jarquin (Pastissera Revelació en l’últim congrés Madrid Fusión), va explicar a La Vanguardia que era una satisfacci­ó molt especial rebre un premi que havia estat votat pels mateixos profession­als del sector.

També hi va haver guardons per a l’empresa Xocolates Fargas, que va obtenir el reconeixem­ent com la pastisseri­a agremiada més antiga; per a Sergi Solsona, que va aconseguir la Medalla d’Or al Mestre Pastisser o el xocolater Ramon Morató, a qui s’ha reconegut per tota la seva trajectòri­a profession­al.

En l’edició d’aquest 2019 el Gremi va voler estrenar noves categories, com el premi Innovador, que també va ser per a Josep Maria Rodríguez Guerola, en qui es va valorar la capacitat d’adaptar les seves creacions a l’estacional­itat i d’innovar amb noves presentaci­ons, sabors i textures. El premi a la millor pastisseri­a a les xarxes socials va ser per a Hofmann, que en

l’actualitat capitaneja Sílvia Hofmann, filla de la malaguanya­da cuinera Mey Hofmann, creadora de la prestigios­a escola que porta el seu cognom. Els nous premis Emprenedor i Millor Profession­al i Major presència a les xarxes socials vans ser tots dos per al reconegut pastisser i xocolater barceloní Oriol Balaguer, que també té botiga a Madrid.

La Gran Gala dels pastissers va ser una ocasió per reunir els protagonis­tes d’un gremi de profession­als que gaudeixen d’una gran reputació internacio­nal.

 ?? GREMI DE PASTISSERI­A DE BARCELONA ?? Oriol Balaguer amb dos dels seus premis
GREMI DE PASTISSERI­A DE BARCELONA Oriol Balaguer amb dos dels seus premis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain