La Vanguardia (Català)

Tapes i arrossos al centre

Ramón Ferreira, ex-Barcelonet­a, obre el Koma amb les filles

-

Si els que som menys joves repassem la trajectòri­a profession­al barcelonin­a del gallec Ramón Ferreira ens entrarà certa enyorança. Va començar treballant d’aprenent al Bonavista (segons ell, un restaurant d’alt nivell). Després, a l’Oro del Rhin, i de manera successiva a l’Aracata, el Gran Colmado i el Tic-Tac-Toe. Realment tots van ser una referència en la restauraci­ó de Barcelona, i en guardem uns records excel·lents que ens provoquen una bona dosi de nostàlgia. Molts d’aquests van marcar una època, per bé que tots van abaixar les persianes.

Més tard, i durant vint anys, en Ramón va ser director i soci del restaurant Barcelonet­a, però fa un any va considerar que era el moment de liderar personalme­nt, juntament amb les seves dues filles, un projecte propi. Van posar en pràctica la famosa frase d’establir-se pel seu compte, i realment aquí ha funcionat l’ascensor profession­al.

Van buscar local i finalment

van optar per un de 600 m² situat a la ronda Sant Pere, tocant a la plaça Catalunya

Obren cada dia des de dos quarts de vuit del matí fins a les dotze de la nit. Comencen servint esmorzars de forquilla, a més d’entrepans i brioixeria, i durant el dia alternen un variadíssi­m assortimen­t de tapes, de les quals es pot gaudir a la seva àmplia barra, amb els menús i la carta dividida en set apartats: entrants freds, entrants calents, arrossos, peixos i mariscos, carns, suggerimen­ts del dia i postres.

El seu objectiu és oferir plats equilibrat­s, menjar natural i una matèria primera excepciona­l, acompanyat­s, això sí, d’un servei cordial i excel·lent.

I ho aconseguei­xen gràcies a la profession­alitat d’Héctor Martinez, gran especialis­ta en arrossos, que és al capdavant dels fogons, i de Cristina Ferreira i Mauricio Silva, que dirigeixen la sala.

La seva carta de vins és àmplia i ben selecciona­da, amb més de 125 referèncie­s, la majoria pertanyent­s a les DO de proximitat, i diversos caves, corpinnats i xampanys.

Des que en Ramón va arribar a Barcelona des de la seva Galícia natal ha treballat de valent, ha gaudit cosa de no dir, ha construït el seu petit gran imperi gastronòmi­c i ha alegrat el paladar de tots els seus clients. Chapeau.

 ?? ANGELA SILVA ?? Ramón Ferreira (esquerra) amb Héctor Martínez; la seva dona, Nuria Balta, i el seu soci, Mauricio Silva
ANGELA SILVA Ramón Ferreira (esquerra) amb Héctor Martínez; la seva dona, Nuria Balta, i el seu soci, Mauricio Silva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain