La Vanguardia (Català)

El nou galàctic

El Madrid paga 100 milions per la incorporac­ió d’Hazard

- CARLOS NOVO

El Reial Madrid va oficialitz­ar ahir al vespre la contractac­ió del belga Eden Hazard, de 28 anys, que va firmar un contracte per cinc temporades i per qui Florentino Pérez va pagar cent milions més variables al Chelsea. El jugador liderarà el nou projecte de Zinédine Zidane i es converteix en el nou galàctic. Des de l’estiu del 2013 el Madrid no feia un dispendi com aquest. El futbolista ara està concentrat amb la seva selecció i es presentarà al Bernabeu dijous que ve.

El fitxatge d’Hazard és el segon dels blancs una vegada acabada una temporada nefasta, molt lluny de tots els objectius. El primer va ser el del davanter serbi de 21 anys Luka Jovic, fitxat fa uns dies a l’Eintracht de Frankfurt per 60 milions. Els pròxims dies el club blanc tancarà també el del lateral esquerre francès Mendy, amb qui ja té un acord amb el Lió per 55 milions. A aquests tres jugadors cal sumar-hi el del central Eder Militão i el davanter Rodrygo Goes, fitxats fa uns mesos i que també formaran part de la primera plantilla.

Hazard és un jugador que volia Zidane des de fa molts anys. Feia temps que el davanter picava l’ullet al Reial Madrid, però ha estat ara, quan li queda un any per esgotar el seu contracte amb el Chelsea, quan el club anglès propietat del magnat rus Roman Abramóvitx li ha obert la porta de sortida.

La negociació estava pràcticame­nt conclosa des de feia uns quants dies i si es va endarrerir l’anunci en què s’oficialitz­ava el traspàs va ser per una diferència en la manera de pagar. El Madrid volia incloure en l’operació la venda al Chelsea de Mateo Kovacic, cedit aquest

LA PRESENTACI­Ó El crac belga viurà la presentaci­ó dijous que ve al Santiago Bernabeu

any al club anglès. El Chelsea, interessat a continuar amb el migcampist­a croat, va preferir separar les dues operacions.

Hazard era, per als aficionats madridiste­s, el segon jugador més sol·licitat per reforçar la plantilla, només darrere del Kylian Mbappé, i molt davant de Neymar. A les enquestes sortia com el millor d’un segon esglaó dels cracs actuals, només darrere de Messi, Cristiano i Mbappé.

Hazard ja s’havia acomiadat del seu equip només de guanyar la final de l’última Europa League a Bakú contra l’Arsenal. Llavors, encara a peu de gespa, es va acomiadar de la que era la seva afició i a la zona mixta ja va comentar que venia a Madrid. Després d’allò el belga se’n va anar uns dies de vacances a Marbella, on es va deixar fotografia­r amb la samarreta del Madrid. Aquests dies, a la concentrac­ió belga, va adreçar algunes paraules en espanyol als aficionats que el saludaven. Des d’ahir al matí ja es venien samarretes del Madrid amb el nom d’Hazard i el dorsal número 7 (el de Mariano) en algunes botigues oficials del Reial Madrid.

Al Madrid es valora la capacitat d’Hazard d’emmotllar-se a diferents posicions al camp. Pot jugar com a enllaç darrere del punta o com a volant, preferentm­ent des de la banda esquerra.

L’arribada d’Hazard també activa l’operació sortida. Ara mateix sembla complicat que Gareth Bale pugui mantenir-se a l’equip, però el Reial Madrid continua sense rebre ofertes per ell ni el gal·lès té cap ganes de deixar el club. Bale té el salari més alt de la plantilla, pròxim als quinze milions.

Que Hazard hagi elegit el dorsal número set també deixa en molt mala situació Mariano. Un altre que tampoc no pot veure el fitxatge de bon ull és Isco, que ja tenia dificultat­s per trobar un forat a l’onze en els últims partits de Zidane. Amb tot, el jugador de la plantilla que sembla que és el primer a la rampa de sortida és el costa-riqueny Keylor Navas, amb ofertes de Porto i PSG a sobre de la taula.

També es donen com a segurs altres descartats de Zidane al mig del camp: Dani Ceballos i Marcos Llorente.

UN ALTRE FITXATGE Ferland Mendy, lateral esquerre del Lió, serà el següent fitxatge que tancarà Florentino Pérez

 ?? ALEXANDER NEMENOV / AFP ?? Eden Hazard durant la final de l’Europa League contra l’Arsenal
ALEXANDER NEMENOV / AFP Eden Hazard durant la final de l’Europa League contra l’Arsenal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain