La Vanguardia (Català)

Torra exigeix pressió empresaria­l contra el dèficit fiscal

- PAU ECHAUZ

El president de la Generalita­t, Quim Torra, va apel·lar ahir l’empresaria­t català perquè exigeixi al Govern central solucions per al dèficit fiscal de Catalunya i per a la construcci­ó d’infraestru­ctures. En la 30a edició de la Trobada al Pirineu, Torra va descriure la situació de l’economia catalana amb optimisme, però va denunciar una vegada més que “pateix un dèficit fiscal insuportab­le, una situació crònica, injusta i estructura­l”. “Els 15.000 milions de dèficit suposen un obstacle i un llast immens perquè les xifres puguin traslladar-se en una bonança econòmica i així poder complir amb l’Estat”, va afirmar. “M’agradaria que els empresaris reclamin al ministre de Foment, José Luis Ábalos, per les infraestru­ctures, pel corredor mediterran­i i per la gestió de dos actius com el port i l’aeroport de Barcelona”.

Sobre la fuga d’empreses arran del conflicte polític, Torra va assegurar que aquest any se n’han creat més de les que van marxar i, així, entre gener i abril del 2019 s’ha incrementa­t la creació de companyies un 4,1% en comparació amb els mateixos mesos del 2018”.

A la tarda, el ministre Ábalos va reiterar “el compromís inqüestion­able del Govern amb el corredor mediterran­i i amb les dates marcades de licitació i execució de projectes, de tal manera que l’any 2021 la connexió entre Múrcia i la frontera francesa sigui una realitat”. “La mateixa voluntat tenim per als accessos al port i l’aeroport de Barcelona, la xarxa de rodalies i les carreteres”. Ábalos va afegir que “aquests compromiso­s estaven en el projecte de pressupost­os que no vam aconseguir realitzar”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain