La Vanguardia (Català)

Advent Internatio­nal obté el control de les clíniques dentals Vitaldent

-

El fons d’inversió Advent Internatio­nal va anunciar ahir un acord amb JB Capital Markets per prendre el control de la xarxa de clíniques dentals Vitaldent i convertir-se en el seu soci majoritari. JB Capital continuarà en l’accionaria­t de forma minoritàri­a, segons va informar ahir el fons. El 2016, Vitaldent va ser adquirit per JB Capital Markets, propietat de Javier Botín, germà d’Ana Botín –presidenta del Santander–, per 18,5 milions d’euros amb l’objectiu de reforçar la seva posició al sector odontològi­c d’Espanya i Itàlia.

El fons de capital va explicar que “Javier Martín continuarà liderant l’operativa diària de la companyia”. Per la seva part, fonts coneixedor­es de l’operació van afirmar que en un termini de quatre o cinc anys la intenció del nou accionista és arribar fins a les 700 o 800 clíniques i que “gràcies a la feina diària dels empleats” s’ha aconseguit “recuperar la companyia financeram­ent”.

El responsabl­e d’Advent a Espanya, Gonzalo Santos, va assegurar que estan “il·lusionats a convertir-se en accioniste­s majoritari­s de Vitaldent en col·laboració amb JB Capital Markets” i l’objectiu és “accelerar el procés de creixement a través d’una estratègia de compres i creixement”.

Vitaldent va saltar als mitjans després de les detencions dels seus directius el febrer del 2016, entre els quals hi havia l’antic propietari, Ernesto Colman, acusat de dissenyar “un complex sistema defraudato­ri cap als franquicia­dors, clients i pacients i la mateixa Hisenda”, de manera que la seva cúpula rebia cada any 17 milions d’euros en diners B només de les 146 clíniques pròpies de la cadena. La companyia, que opera al voltant de 300 clíniques pròpies i franquicia­des a Espanya, és una de les cadenes de clíniques dentals més importants d’Europa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain