La Vanguardia (Català)

Corbacho deixa Valls, però tindrà llibertat de vot

Colau admet que s’ha arribat a plantejar abandonar la política

- RAÚL MONTILLA JESÚS SANCHO

Dissabte l’exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat Celestino Corbacho va votar amb Manuel Valls i Eva Parera a favor de la investidur­a d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, però el trident ha durat poc. L’exdirigent del PSC va esfullar ahir la margarida, i després d’una reunió amb l’ex-primer ministre francès i una conversa telefònica amb el líder de Ciutadans al Parlament, Carles Carrizosa, va optar finalment per mantenir-se al grup municipal de la formació taronja. Això sí, Corbacho es mantindrà com a independen­t: podrà tenir llibertat de vot en determinad­es qüestions, i el seu nom, ahir mateix, ja sonava com un dels representa­nts que podria tenir Ciutadans a la Diputació de Barcelona. Així ho va confirmar el mateix Corbacho en una entrevista a RAC1, on va fer públic el compromís amb Cs per convertir-se en un dels els representa­nts d’aquesta formació a l’òrgan supramunic­ipal.

A l’Ajuntament de Barcelona Corbacho quedaria integrat com a regidor ras dins el grup municipal de Ciutadans, on també hi haurà l’exdiputada Mariluz Guilarte, que tindrà el càrrec de presidenta, com també Paco Sierra, que farà de portaveu, i Marilén Barceló.

D’altra banda, sota el paraigua de la plataforma continuara­n, ara com ara, Manuel Valls i Eva Parera. L’ex-primer ministre francès ha convocat una roda de premsa avui al matí en què valorarà la situació actual i en què també s’espera que confirmi si finalment quedarà a l’Ajuntament com va afirmar durant la campanya.

També ahir van començar de manera més oficial les negociacio­ns entre socialiste­s i comuns. Segons apunten fonts dels dos partits, es treballa sobre la idea de crear quatre grans àrees. Al capdavant hi hauria quatre tinents d’alcalde, dos de procedents de les files de BComú, Joan Subirats i Janet Sanz, i dos socialiste­s, Jaume Collboni, que seria primer tinent d’alcalde, i Laia Bonet. Els comuns estarien al capdavant de dues grans àrees que englobarie­n, d’una banda, urbanisme, mobilitat, ecologia o habitatge –aquestes dues últimes competènci­es, sobretot l’última, amb regidor propi–, com també totes les polítiques socials (en sentit ampli) i cultura.

Les àrees dels socialiste­s englobarie­n presidènci­a, en el sentit del que anys enrere es deia governació, una àrea de què podria dependre la gestió interna, territoria­l i de seguretat.

El PSC també es podria quedar al capdavant d’una macroàrea d’economia i hisenda, que podria englobar comerç i mercats i –això encara no és tan clar – la projecció internacio­nal de la ciutat, tot i que encara no hi ha res tancat. Només són punts de partida d’una negociació que serà llarga.

 ?? EUROPA PRESS TV / EP ?? Ada Colau ahir emocionada durant l’entrevista a RAC1
EUROPA PRESS TV / EP Ada Colau ahir emocionada durant l’entrevista a RAC1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain