La Vanguardia (Català)

Recuperar-se del cop

Malgrat la cruel derrota, el Barça no vol lliurar la Lliga

- LUIS BUXERES

El Barça buscarà aquesta nit al Palau rearmar-se després de la cruel derrota de dilluns al WiZink Center amb un triple en l’últim segon de Carroll per mantenir les opcions de guanyar la Lliga Endesa, un repte majúscul per a un conjunt blaugrana que vol ser el primer que remunta un 2-0 en contra als playoffs pel títol.

Amb la frase de Pierre Oriola al final del segon partit no n’hi havia prou per descriure els sentiments de ràbia i decepció que envaïen el vestidor del Barça. “M’ha quedat cara de ximple”, convenia el segon capità de l’equip. “Encara no m’ho puc creure”, afegia ahir Ante Tomic. Va ser molt més. Buidar-se, dominar el Real Madrid tot el partit al WiZink, donar-ho tot sobre el parquet i que uns darrers 27 segons fatídics llencin tota aquesta feinada en una final. Terrible. Les cares després de la derrota ho deien tot. El posat moix de Svetislav Pesic davant els mitjans. El rostre desencaixa­t de Nacho Rodríguez a la part posterior de la sala de premsa. Digestió complicada. “He vist l’últim minut unes quantes vegades per poder explicar què va passar”, revelava ahir el capità Tomic en la compareixe­nça prèvia al tercer partit.

Però dins de la bogeria en què s’ha convertit l’esport d’elit, hi ha un aspecte positiu que en aquest cas juga a favor del Barça. No hi ha temps per al lament. Aquest vespre (21 hores) ja es juga el tercer duel, traslladad­a la sèrie a Barcelona. El Palau reclama revenja després del dolorós triple de Carroll, i l’equip de Pesic ha de ser capaç de recompondr­e’s després del desastre del WiZink. “Un entrenador no pot celebrar i tampoc no pot plorar. Quan s’acaba un partit ha de posar-se a preparar el següent i analitzar el rival”, exposava Svetislav Pesic amb un to de veu més animat.

La feina psicològic­a de convèncer els seus jugadors i oblidar el marcador de la sèrie, un irremuntab­le 2-0, és la principal tasca del tècnic serbi, molt per sobre de la pissarra i de la seva estimada defensa. “És un gran repte per a nosaltres veure com reaccionem després del

TOMIC, PARAULA DE CAPITÀ

“Veure com reaccionem després del que va passar és un gran repte per a nosaltres”

que va passar”, subratllav­a Tomic.

Assegut a la sala de premsa del Palau, Pesic no va voler entrar en polèmiques amb el Real Madrid. “Guanyar a l’últim segon no és una cosa que es visqui cada dia, em sembla normal que el Madrid ho celebrés a la seva manera”, va concloure. “No juguem dur, no tenim jugadors per a això”, es va defensar.

Thomas Heurtel, a qui amb prou feines li queden uns dies de contracte amb el Barça en espera d’arribar a algun acord, serà l’home més seguit després que dilluns firmés la millor anotació en una final dels playoffs repassats els últims 21 anys –30 punts–.

 ?? ZIPI / EFE ?? Ádám Hanga (Barça) prova de parar Sergio Llull (Reial Madrid)
ZIPI / EFE Ádám Hanga (Barça) prova de parar Sergio Llull (Reial Madrid)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain