La Vanguardia (Català)

Identifica­t el conductor que per Cap d’Any va atropellar un jove i va fugir

- TONI MUÑOZ

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha identifica­t el conductor que per Cap d’Any va fugir després d’atropellar un jove a la Diagonal. Ha estat una investigac­ió minuciosa i laboriosa que s’ha prolongat quatre mesos i en què els agents de la unitat d’investigac­ió i prevenció de l’accidental­itat han revisat a fons cadascuna de les imatges de les càmeres de seguretat de l’entorn on hi va haver l’accident reconstrui­nt el recorregut que va fer el vehicle fins que l’han pogut identifica­r.

Els fets van tenir lloc pels volts de les onze de la nit. Un jove de 24 anys que creuava el carrer per un pas de vianants amb el semàfor en verd va ser envestit per un vehicle on anaven quatre joves de nacionalit­at francesa. La víctima va ser arrossegad­a 22 metres fins que va caure a terra inconscien­t. El jove va ser traslladat a l’hospital Clínic, on va ingressar en coma induït per culpa de la gravetat de les ferides. Actualment el seu estat ha millorat, i tot apunta que es podrà recuperar completame­nt.

Després de l’atropellam­ent, el conductor, lluny de socórrer la víctima, va fer marxa enrere, va esquivar el cos del jove, que va quedar estirat a terra, i va fugir. Per això, va creuar la mitjana de la Diagonal i es va endinsar a la rambla Catalunya, on va arribar a circular per sobre de la vorera al tram central del passeig fins al carrer Rosselló.

El conductor és un jove francès contra qui pesen antecedent­s. Passava uns dies amb uns amics en un hotel d’Olèrdola. Va

L’autor és de nacionalit­at francesa i va ser delatat per una clienta de l’hotel on s’allotjava

ser precisamen­t allà on a una clienta li va cridar l’atenció el fort impacte que el vehicle tenia al parabrisa davanter, i va sospitar que tot plegat podia estar relacionat amb l’atropellam­ent de la Diagonal, de què s’havia assabentat a través de les xarxes socials, on la Guàrdia Urbana va fer una crida a la col·laboració ciutadana.

La jutgessa d’instrucció 24 de Barcelona sobre qui ha recaigut el cas està en contacte amb les autoritats franceses per poder prendre declaració al conductor, contra el qual podrien pesar els delictes de lesions greus, conducció temerària i omissió del deure de socors.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain