La Vanguardia (Català)

El crim de Mataró es complica amb la desaparici­ó del germà

La mare de la nena assassinad­a diumenge denuncia als Mossos l’absència del seu altre fill, de 16 anys, en parador desconegut

- MAYKA NAVARRO

Els companys de classe de la Katalina a l’institut Josep Puig i Cadafalch de Mataró van dedicar part del dia d’ahir a omplir amb missatges un mural penjat en una de les parets de la classe. La nena, de 14 anys, feia tercer d’ESO i s’havia incorporat a les aules feia uns quatre mesos, quan va arribar des de Rússia a viure amb la seva mare i el seu germà, l’Estefan, dos anys més gran, que s’havien instal·lat a Catalunya uns quants mesos abans.

Ahir la policia científica i el grup d’homicidis dels Mossos d’Esquadra de la regió policial metropolit­ana nord van tornar a l’edifici i al quart segona del número 83 del carrer Burriac de Mataró. En una de les habitacion­s de l’habitatge van trobar diumenge a la nit la Katalina, amb una ferida d’arma blanca al coll, en una habitació desendreça­da i amb molta sang. La porta de l’habitatge no estava forçada i, a simple vista, al domicili no hi faltava res que fes sospitar d’un assalt per robatori.

En les últimes hores la mare dels dos germans, que divendres va anar a Rússia, va tornar a Espanya després d’assabentar-se dels fets. Només d’aterrar va anar a les dependènci­es dels Mossos d’Esquadra a Granollers i va prestar declaració. Després va presentar una denúncia per la desaparici­ó del seu fill Estefan. El jove és en parador desconegut des de dissabte, quan un veí va declarar als investigad­ors que el va sentir discutir amb la seva germana. Va ser precisamen­t la mare, que no aconseguia contactar amb els seus fills des de dissabte, la que va alertar un parell d’amics russos perquè anessin fins al pis a donar un cop d’ull. El que van trobar ja ha transcendi­t. La Katalina havia estat assassinad­a i no hi havia rastre de l’Estefan, des d’aleshores en parador desconegut.

Els investigad­ors han blindat el seu treball i els avenços perquè es tracta d’un cas complex en què estan implicats almenys dos menors, la víctima mortal i el seu germà. Els Mossos ja buscaven el jove des de diumenge, però des d’ahir la recerca també està judicialit­zada i la dirigeix la mateixa magistrada que tutela la investigac­ió per l’assassinat de la seva germana, la titular del jutjat d’instrucció número 3 de Mataró.

El desconcert s’ha apoderat dels veïns del carrer on no feia ni un any que vivia la dona amb els seus dos fills. Gairebé cap no tenia tracte amb ells. I segurament l’idioma era una de les barreres que impedia una relació més fluida. En Sergio, que regenta des de fa vuit anys el colmado del mateix carrer, recordava ahir els dos germans mentre ensenyava l’última fotografia que la Katalina va penjar a Instagram pocs dies abans de ser assassinad­a, un retrat en què la nena apareix innocent i molt guapa.

Cada tarda, després de tornar de l’institut, els dos germans entraven al colmado. Ella agafava una ampolla d’aigua, unes galetes i una rajola petita de xocolata. “No li vaig sentir mai ni una sola paraula. Em mirava per dir-me que això era tot, jo li deia el preu, pagava i se n’anava”. Després el seu germà s’emportava sempre una llauna de CocaCola Zero. “La mateixa rutina diària”.

Coincidint amb els policies que buscaven les càmeres de seguretat de tots els establimen­ts del barri de Cerdanyola de Mataró, els companys de classe de la Katalina van anar ahir a les portes del bloc on va ser assassinad­a. Feia una setmana que no apareixia per classe. “Era molt tímida i estava gairebé sempre sola. Últimament s’havia fet amiga d’una altra noia de la classe que, com ella, havia arribat feia poc des de l’Argentina”, va comentar un company de l’institut.

Ahir a la tarda, davant de l’Ajuntament de Mataró, centenars de veïns es van reunir per denunciar l’assassinat de la jove i van exigir als investigad­ors una ràpida resolució policial i judicial de totes les incògnites d’aquest trist cas.

La porta no estava forçada, i al pis els Mossos no hi van veure res que fes sospitar d’un assalt

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Veïns de Mataró en la protesta per l’assassinat de la Katalina ahir
QUIQUE GARCÍA / EFE Veïns de Mataró en la protesta per l’assassinat de la Katalina ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain