La Vanguardia (Català)

Reneix la connexió valenciana

Barça i València ultimen un intercanvi de porters i el transvasam­ent de diversos jugadors

-

La primera operació del Barcelona aquest estiu és imminent i, en certa manera, peculiar, perquè no es tracta d’una transferèn­cia o un fitxatge sinó d’un intercanvi. Cillessen, porter suplent al Camp Nou, anirà al València, i el titular de la porteria de Mestalla, Norberto Neto, farà el camí invers. Probableme­nt no serà l’últim negoci entre els actuals campions de Lliga i Copa del Rei, que fa tres anys es van traspassar quatre futboliste­s, perquè el València ha expressat interès a reforçar el mig del camp amb la incorporac­ió de Denis Suárez i Rafinha, que ahir va rebre l’alta mèdica després de gairebé set mesos de lesió.

Més enllà de l’àmbit esportiu, el canvi de porters presenta un gran interès comptable per a tots dos clubs. Cillessen, de 30 anys, i Neto, de 29, seran taxats en uns 30 milions d’euros. El Barcelona imputaria el fitxatge de Neto, per cinc temporades, a l’exercici 2019-2020, cosa que implica un impacte d’uns 6 milions al pressupost de la temporada vinent. Incloent la venda de Cillessen a l’exercici actual anotaria un benefici d’uns 24 milions (s’han d’amortitzar 6 milions dels 15 que va pagar pel porter holandès fa tres anys) que contribuir­à a l’objectiu de liquidar els comptes de 2018-2019 sense pèrdues.

El València va fitxar Neto fa dues temporades, quan era suplent de Buffon al Juventus, per 7 milions d’euros, i el brasiler s’ha revelat com el millor porter de Mestalla dels últims anys. El canvi d’aires no respon, doncs, a motius esportius, sinó més aviat de connexió amb l’entrenador, especialme­nt el darrer tram de la temporada. Neto no va ser alineat a la final de la Copa contra el Barça ni en els dos últims partits de Lliga que van concedir al València la classifica­ció per a la Champions. A més, el brasiler doblarà o triplicarà els seus ingressos al Camp Nou, mentre que Cillessen no veurà gaire retallat el seu salari i complirà el desig de ser titular després de tres temporades de banqueta.

Malgrat que a primera vista tothom en surt guanyant, no és l’operació que hauria prioritzat el nucli directiu del Barcelona, que pensava en una venda convencion­al de Cillessen compensada amb l’ascens al primer equip del prometedor porter del filial Iñaki Peña, de 20 anys, una maniobra excessivam­ent arriscada per a la perspectiv­a conservado­ra del mànager general de futbol, Pep Segura, i el seu equip.

Però el València vol més i treballa en la incorporac­ió de Denis Suárez, que acaba contracte amb el Barça el 2021, i Rafinha. El gallec de 25 anys, cedit a l’Arsenal la darrera campanya, va viure la seva millor temporada com a profession­al (2015-2016) al Vilareal a les ordres de Marcelino. A

CILLESSEN PER NETO

La direcció esportiva va veure massa risc a suplir la sortida de l’holandès amb el porter del filial

l’ his pa no brasiler se’ l concep a Mestalla com a recanvi de Parejo i jugador adaptable a diferents posicions. Rafinha, que fa un any va estar a l’òrbita del Betis, va rebre ahir l’alta mèdica gairebé set mesos després del trencament del lligament encreuat del genoll esquerre que es va fer la 13a jornada de Lliga al camp de l’Atlètic de Madrid.

L’activitat negociador­a entre Barcelona i València recorda la de fa tres estius, quan el club blaugrana va incorporar André Gomes i Paco Alcácer i va enviar a València Martín Montoya i Munir, tot en dates diferents.

ELS MIGCAMPIST­ES

Marcelino aspira a fitxar Denis Suárez, a qui va tenir a Vila-real, i Rafinha, que ahir va rebre l’alta

 ?? DENIS DOYLE / GETTY ?? Neto en un partit amb el València al camp del Getafe
DENIS DOYLE / GETTY Neto en un partit amb el València al camp del Getafe

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain