La Vanguardia (Català)

El gol, cosa de totes

Vilda ha de trobar la tecla perquè l’aportació realitzado­ra no recaigui només en Jenni Hermoso

- ORIOL DOTRAS

Jenni Hermoso és pur talent. Només cal veure-la. Té una tècnica privilegia­da que va forjar als carrers i amb el futbol sala. És la jugadora que marca les diferèncie­s a la selecció espanyola. I és, a més, qui a priori s’ha de fer càrrec del gol, una cosa de què manca la roja aquest Mundial.

Els únics tres gols, fets al primer partit contra Sud-àfrica, no poden amagar les dificultat­s que té el combinat de Jorge Vilda per veure porteria. Els dos primers, obra d’Hermoso, van ser des del punt de penal, mentre que el de Lucía García va arribar als darrers instants, amb el partit trencat i les sud-africanes jugant amb deu. És cert que el grup d’Espanya ha estat dels més durs, però d’oportunita­ts per marcar sempre n’ha tingut. Contra una potència com Alemanya no ho va fer malgrat un bon grapat d’ocasions clares. Davant la disciplina­da Xina, trobar el camí del gol tampoc no va ser possible.

En espera que es confirmi demà que els Estats Units seran el rival als vuitens de final, una fita històrica per a Espanya, el selecciona­dor espanyol ha de trobar la tecla intentant recuperar olfacte de cara a porteria. Hermoso és una davantera magnífica, com demostren les 24 dianes amb l’Atlètic de Madrid la temporada passada a la Lliga Iberdrola, però la pichichi es defineix més com una jugadora d’última passada. És una davantera amb ànima de mitjapunta. Ha millorat el combinat espanyol des que Vilda va endarrerir la seva posició i va posar com a referència Nahikari al segon partit. “Ara em sento més alliberada, em puc moure una mica més al meu aire i posar pilotes entre línies”, destacava després de l’empat contra la Xina.

En aquell partit que va tancar la fase de grups va gaudir de bones oportunita­ts, com també la resta de l’equip. Espanya va generar 24 ocasions, 9 de les quals entre els tres pals. Al Mundial ja són 67 les aproximaci­ons, i només tres han acabat al fons de la xarxa. “Queda l’espineta d’haver fet un gol. Vam tenir el domini i les ocasions, però és més mèrit de la portera xinesa (Shimeng Peng) que demèrit d’Espanya”, subratllav­a Vilda. Sigui pel motiu que sigui, la sequera de la selecció s’expandeix a dos partits sencers. Amb Hermoso més allunyada de l’àrea per participar en la creació, cal l’aportació d’altres companyes, no només en aquest torneig, sinó també de cara a confirmar el creixement de la roja com un dels països emergents en el futbol femení.

No dependre només d’Hermoso serà crucial per al futur d’Espanya. El 2019 la mitjana de gols és d’un per partit (12 de 12), una xifra molt baixa malgrat haver-se enfrontat a grans seleccions. La meitat porten la signatura de la futura davantera del Barça.

NOVA MISSIÓ

La futura jugadora del Barça ha endarrerit la seva posició: “Ara em sento més alliberada”

 ?? FRANCISCO SECO / AP ?? Jennifer Hermoso ha fet dos gols, tots dos de penal, aquest Mundial
FRANCISCO SECO / AP Jennifer Hermoso ha fet dos gols, tots dos de penal, aquest Mundial
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain