La Vanguardia (Català)

Sabadell Asabys i Johnson & Johnson entren amb sis milions a Cara Care

- Barcelona

Sabadell Asabys, el fons biotecnolò­gic que dirigeixen Clara Campàs i Josep Lluís Sanfeliu, i la farmacèuti­ca nord-americana Johnson & Johnson han liderat una ronda d’inversió de sis milions d’euros en la firma alemanya de salut digital HiDoc Thecnologi­es, impulsora de l’aplicació Cara Care.

Sanfeliu va explicar que aquesta és la primera inversió del nou fons fora d’Espanya, on preveu fer el 30% de les seves operacions. Sabadell Asabys, amb una capacitat d’invertir 70 milions d’euros en cinc anys, preveu tancar aquest any cinc operacions i complir la meitat dels seus objectius.

Guillem Masferrer, associat d’inversió de la gestora, va explicar que Cara Care és una app que monitoritz­a persones amb problemes digestius i gastrointe­stinals, que ja compta amb uns 400.000 usuaris i ha aconseguit que el 78,8% millorin els símptomes en malalties com la síndrome de l’intestí irritable, malaltia inflamatòr­ia intestinal, reflux gastroesof­àgic o intolerànc­ies alimentàri­es o colitis ulcerosa. A Alemanya està reemborsad­a per la Seguretat Social. La ronda permetrà ampliar els estudis clínics que ratifiquen l’eficàcia de l’app i la seva expansió internacio­nal. Sanfeliu va recalcar la importànci­a de coinvertir amb Johnson & Johnson, que aporta no només capital (a través de la seva filial de capital risc) sinó també el coneixemen­t de la indústria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain