La Vanguardia (Català)

Sónar amb retard

- DONAT PUTX

L’electrònic­a i els ritmes urbans seran els grans eixos del festival Sónar que se celebrarà a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat entre el 17 i el 20 de juliol, un mes més tard de l’habitual per l’agenda del recinte.

CULTURA

Ismael Serrano

Lloc i data: Liceu (18/VI)

Molt bona entrada al Liceu per al cantautor Ismael Serrano. El madrileny venia a oferir Todavía, una proposta acústica que –marca de la casa– va ser d’allò més prolixa: 2 hores i 45 minuts, amb 25 temes a la cartera, entre els quals tres versions que descriuen perfectame­nt algunes de les seves fonts principals: Palabras para Júlia, de Paco Ibáñez i José Agustín Goytisolo; Ojalá, de Silvio Rodríguez, i Quién me ha robado el mes de abril, de Joaquín Sabina.

Servida just abans dels bisos, Papá, cuéntame otra vez –amb la seva bonica evocació del 68– va ser de les cançons més destacades d’una actuació en què la gent també va rebre amb alguna cosa més que entusiasme Si se callase el ruido o El día de la ira, que va dedicar a les dones que es van mobilitzar el 8 de març. Cançons en clau més íntima com Vértigo o Ahora que te encuentro també van capturar el cor de l’audiència.

Per bé que hi ha alguna cosa de veritat en això, seria limitat acontentar-se a assenyalar Serrano com un “correcte progressis­ta” de manual. El “compromís” no és obligatori en el seu ofici, però tampoc no desmereix qui l’adopta. Hi ha, a més de la política, altres biaixos significat­ius en la seva lírica, entre els quals destaca una fixació en el pas del temps que dona molt de joc. Fora d’això, el plantejame­nt de la seva compareixe­nça va compensar aspectes del seu treball potser no tan interessan­ts, com un dibuix musical al qual en termes generals aniria bé una mica més de contrast o, de vegades, una certa propensió a la transcendè­ncia. Amb la guitarra i una mica cosa de pedals, va seguir un guió formidable, que ens situava en l’assaig general d’una gala. Traient el suc d’aquesta premissa, la cosa es va caracterit­zar per un gran dinamisme, acompanyat de bastant sentit de l’humor, elements que van contribuir a arrodonir la jugada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain