La Vanguardia (Català)

Ocasio critica “els camps de concentrac­ió” per a immigrants

- FRANCESC PEIRÓN

En cas d’existir un premi per saber quin polític demòcrata trasbalsa més els republican­s, sens dubte que Alexandria OcasioCort­ez tindria les apostes a favor.

AOC, com es coneix la legislador­a més jove de la història als Estats Units, ha tornat a enfurismar els conservado­rs. Va assegurar que els centres de detenció per posar immigrants indocument­ats són “exactament” com els camps de concentrac­ió, tema sempre més que sensible.

“Els Estats Units estan gestionant camps de concentrac­ió a la nostra frontera del sud i això és exactament el que és”, va afirmar Ocasio durant una aparició a la xarxa social Instagram.

“Si això no t’indigna, jo vull parlar a la gent que està prou preocupada per la humanitat que quan diu mai més significa alguna cosa”, va remarcar. El seu missatge es va produir en paral·lel a l’anunci del president Donald Trump que la propera setmana “hi haurà una deportació massiva d’il·legals, de milions”. I en les hores prèvies que Trump tornés a convertir els indocument­ats en motor de la seva campanya de reelecció que va llançar oficialmen­t dimarts a la nit a Orlando (Florida).

Els republican­s van acusar la legislador­a d’origen hispà de degradar les víctimes de l’Holocaust amb aquesta comparació.

“Sisplau AOC, fes-nos un favor i dedica només uns minuts a aprendre de la història, sis milions de jueus van ser exterminat­s en l’Holocaust. Tu menysprees la seva memòria i et retrates amb un comentari així”, va replicar Liz Cheney, filla del vicepresid­ent Dick Cheney, que no es va retractar mai per les mentides que van portar a la invasió de l’Iraq.

“Com els anomenes, els camps en els quals tanquen gent sense judici, o a què s’assembla la separació massiva de nens dels seus pares?”, va insistir Ocasio.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain