La Vanguardia (Català)

L’assassí de Mònica Borràs confessa en veure els Mossos desenterra­nt el cadàver La terrassenc­a de 49 anys, desaparegu­da ara fa 10 mesos, no va sortir de casa

- MAYKA NAVARRO Barcelona

Mònica Borràs Villaró, la veïna de Terrassa de 49 anys desaparegu­da des del 7 d’agost, no va arribar a sortir de la casa que compartia amb qui havia estat la seva parella sentimenta­l i els últims temps un simple company de pis. Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al matí l’home, Jaume Badiella, de 54 anys, i durant tot el dia van estar escorcolla­nt la casa de dos pisos amb pati i taller, amb l’ajuda del geofísic Luis Avial, el seu georadar i una càmera tèrmica. Durant el minuciós escorcoll, el sospitós va assistir impertorba­ble a la feina dels investigad­ors i la policia científica. Finalment, cap a les sis de la tarda, quan la màquina va marcar positiu al terra del taller i els policies van començar a excavar, a l’home li va canviar la cara. En presència del titular del jutjat número 1 de violència masclista de Terrassa i amb el cos de la dona a la vista, el sospitós es va ensorrar i va confessar el crim.

Fins aquell moment, Jaume Badiella havia negat qualsevol responsabi­litat en la desaparici­ó de qui va ser la seva parella. En aquells dies d’agost ja no tenien una relació sentimenta­l, però continuave­n sent companys de pis. L’endemà de la desaparici­ó, l’home va anar tot sol a la comissaria de Terrassa a explicar que la seva companya de pis no havia tornat. Va tornar l’endemà amb la mare de la Mònica per formalitza­r la denúncia. En aquell moment va explicar que havien discutit, com moltes altres vegades, per una ximpleria.

Que aquell dia tornaven d’haver passat uns dies en un càmping, que van discutir i que ella se’n va anar donant un cop de porta amb el que duia a sobre. Es va deixar a sobre de la taula la bossa de mà, el mòbil, totes les claus i el cotxe. Portava un vestit rosa i una sandàlies. Això mateix va explicar vuit mesos després a la periodista Tura Soler, que el va entrevista­r per a El Punt. Malgrat que en aquell moment els Mossos d’Esquadra ja tenien més que clar que la desaparici­ó de la dona no era voluntària, l’home mantenia la tesi que la Mònica se n’havia anat en un dels seus rampells, conseqüènc­ia d’un trastorn de personalit­at que tenia diagnostic­at i pel qual es medicava.

Després de mesos d’investigac­ió, els Mossos de la unitat central de desaparegu­ts de la divisió d’investigac­ió criminal van aconseguir ahir l’autoritzac­ió judicial per detenir el sospitós. Havien reunit prou indicis que avalaven la tesi que Mònica Borràs no va abandonar la casa del número 80 del carrer Volta, al centre de Terrassa.

I, com que no n’havia sortit, la dona només podia ser a dins. Per buscar-la, una vegada més la unitat central de desaparegu­ts va sol·licitar al jutjat la col·laboració de Luis Avial i la tecnologia que utilitza per trobar cadàvers amagats als llocs més recòndits. A les sis de la tarda van trobar el cos de la Mònica. Estava enterrada al terra del taller, sota una capa de guix i una muntanya infinita de caixes, taules i trastos vells. Els Mossos hi tornaran avui amb el forense Ignasi Galtés per recuperar el cos amb totes les garanties.

La policia va detenir ahir l’home que vivia amb ella i en va denunciar la desaparici­ó

El geofísic Luis Avial va ajudar a trobar el cos enterrat en un taller del jardí

 ?? S U S A N N A S Á E Z / EF E ?? Els Mossos d’Esquadra traslladan­t Jaume Badiella a la casa que compartia amb Mònica Borràs per a l’escorcoll ahir al matí
S U S A N N A S Á E Z / EF E Els Mossos d’Esquadra traslladan­t Jaume Badiella a la casa que compartia amb Mònica Borràs per a l’escorcoll ahir al matí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain