La Vanguardia (Català)

Cop policial al clan que controla el tràfic de marihuana a Sant Cosme

Uns 400 mossos, policies nacionals i guàrdies civils participen en un ampli dispositiu al Prat i a Abrera

- MAYKA NAVARRO Barcelona

Que unitats dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil participin en una mateixa investigac­ió conjunta contra el crim organitzat ja és un titular. Serà molt difícil que les coses siguin com abans del 20 de setembre del 2017, però el dispositiu d’ahir al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat és un exemple de les ganes i la voluntat que de molts uniformats per tornar a treballar en equip, com a simples policies.

L’altre titular és el resultat d’una investigac­ió que els tres cossos van començar per separat i on van acabar coincidint, dirigits per un sol jutjat. Ahir prop de 400 agents de les tres organitzac­ions van prendre el barri de Sant Cosme, amb entrades simultànie­s en altres enclavamen­ts del Prat i Abrera.

El resultat més que satisfacto­ri per als investigad­ors és de sis detinguts, tots membres de l’anomenat clan dels Extremeños, una família coneguda també com els Vargas que controla bona part del pastís del cultiu i el tràfic de marihuana a la zona.

Feia molt temps que les forces de seguretat no donaven un cop d’efecte en aquest barri, i el d’ahir, a part dels arrestats, del decomís de diverses desenes de quilos de marihuana i de la confiscaci­ó de tres armes curtes, en bon estat i amb abundant munició, també ha servit de toc d’atenció.

El dispositiu se centrava fonamental­ment en aquest grup criminal de productors i distribuïd­ors que, antigament treballava amb un altre tipus de substàncie­s estupefaen­ts, però no van trigar a fer comptes i a descobrir els grans beneficis que els últims temps reporta la marihuana. Es calcula que en menys de 50 metres quadrats de superfície interior conreada, amb sort, traça amb les plantes i una primera inversió de 6.000 euros, es poden aconseguir fins a 250.000 euros amb les quatre primeres collites.

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Guàrdies civils, mossos i policies nacionals amb personal del jutjat ahir a Sant Cosme
QUIQUE GARCÍA / EFE Guàrdies civils, mossos i policies nacionals amb personal del jutjat ahir a Sant Cosme

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain