La Vanguardia (Català)

“M’agrada la vida a la muntanya. Em permet relaxar-me i desconnect­ar”

SENS DUBTE EL PILOT DE MOTO GP DEMÉS PROJECCIÓ DELATEM PORADA ACTUAL. DES DELA SEVA BASE A ANDORRA, ALE X RIN S RECONEIX QUE L AVIDA AL PRINCIPAT L’ AJUDA A ESTAR 100 X 100 CONCENTRAT PERDONAR-HO TO TACADA CARRERA

- BARCELONA J R P

Al ex R ins v apujara un amot oper p r imera vegada amb 7 anys i jan o ha parat. Coma profes si on al, va debutara Moto 3 el 2012 i cinc anys després, el 2017, ja era ala màxima categoria del motociclis­me, Moto GP. Als seus 23 anys s’ ha convertit e nu nade les sensacions d’ aquesta tercera temporada ala categoria capdavante­ra. Els qui el coneixen destaquen la seva constància, profession­alitat i proximitat. I explica a tothom que l’ hi p reg un taque residira Andorra li aporta tranquil·litat i que estar en contacte ambla naturalesa l’ ajuda a centrar-se. Quan g u an y i el campionat de Moto GP, una cosa que els experts diuen que no trigarà gai rea a con seg ui r–de fet va tercera lac lassi fica ció –, podrà dir potser que un dels secrets del seu è xités viure al Principat.

Què té Moto GP que no tingui una altra categoria o una altra disciplina del motociclis­me?

Moto GP és molt especial. És la categoria màxima, com la F ó rmula 1 en el cas de l’ automobili­sme, la màxima expressió en el nostre esport. Les motos són prototips. Són mo tosquen o existeixen excepte en el nostre esport, que no es fabriquen p eral carrer i a sobre són màquines amb molt í s sima electrònic­a, la màxima tecnologia i molt í s sima pot è ncia , i provoca una enorme pujada d’ adrenalina pilotar-les.

Què és elm és excitant que un sent al podi?

El més excitant de pujar alp odio guanyaries tara l lloc més altés, sens dubte, poder veure total a tevag entallà baix passant-s’ ho bé i celebrant-ho amb tu, i aquella sensació de satisfacci­ó plena. És una cosa difícil de descriure, però és alegria màxima, i pots ermés pelfe t de poder compartir-la allà mateix amb total a teva gent.

Què signific acórrer pera una fàbrica com Suzuk i?

Significa molt í s si m. Ell sem van donar l ’oportunita­t de competir a Moto G Pel 2017. I això que el p r imer any va ser molt complicat, amb moltes lesions… Malgrat ser un any difícil, van continuar confiant en mi i em van demostrar molt d’ afecte. La veritat és que estic super agraït a Suzuki, i a sobre l’ equipés comuna gran família per a mi.

Què és el que més aprecia de la seva moto?

El que més m’ agrada del a Suzuki GSX-R Rés l’ enorme potència, la capacitat de girar encorbes ràpides i com corba. És un amoto capaç d’ adaptar-se molt bé a gairebé tot sels circuits i que em permet assaborir mol tel que faig.

Qua nun guanya a Moto GP, es dispara el seu ego?

No, gens. Al final, jos ocel mateix Ale x de sempre. És veritat que quan guanyes, per exemple, i et sal circuit, tens una eufòria amb total a teva gent, i potser en alguns moment sestàs e nun núvol, però r esque et faci perd re el cap. Després, quan surto del circuit, continuo sent igual, faig el mateix desem prei penso en la pròxim acarrera.

En quina parcel·la h acrescut més com a pilot i en quina com a persona?

El començamen­t a Moto GP va ser molt dur. Em vaig lesionar la primera vegada que vaig provar l amoto a València, em vaig trencar diverses vèrtebres, i allò va ser un agarrotada. Després v avenir la caiguda d’ Aus t in, que em v afer perdre cinc carreres. En aquelles setmanes vaig aprendre moltes coses, crec que vaig guanyaren paciència. També el meu equip em va ajudar molt en aquest sentit. En l’ aspecte tècnic, crec que he après molt sobre gestió de carrera , i també sobre posa r la moto apunti entend reque a vegades cal córrer am buna configurac­ió que no és perfecta. La gestió dels pneumàtics també ha estat un punt important. Coma persona crec que s ocel mateix que sempre. L escos esque vas vivint et van donant experiènci­a, però crec que no he canviat gens.

Si ha g ués de triar la carrera de la seva v ida , quina seria?

És difícil escollir una sola carrera . He viscut moments superin tensos damunt del amoto en moltes ca r reres. És u na ex per iència que genera molt í s sima adrenalina i una delesc os esquem és m’ agraden de pilotar un amoto. Si hagués de dir-neu na, potser seria la victòria d’ Aus t in. Una vic t òria a Moto GP és diferent, i amés, haver-la aconseguit lluitant amb Va lentino dona un plus.

Què li aporta a un pilot de Moto G Pla vida entre muntanyesa Andorra?

Especia l ment em fa sent i r molt bé. M’ agrada molt l avida ala muntanya. Em permetre laxar-me, desconnect­ar, entrenar de tot: moto de trial, gimnàs, motocròs, s k i mo a l’ hivern… Em permet estar concentra tal 100 x 100 i fe rel que realment m’ agrada.

En què inverteix més temps A lex R ins en la seva v ida quotidiana?

La veritat és que no paro. En to tel dia no paro niu n segon. A més, acasat in c dos gossos, l’ Olivia i el Pac o, i estic gairebé to tel dia am bells. Haig de reconèixer que soc una personam olt inquieta i m’ agrada estar sempre a ct iu. Quan no surto afer trial, vaig al gimnàs o a entrenara m buna altra moto, passejo els gossos pel centre d’ Andorra… Sempre tinc alguna cosa perfer.

“Sóc el mateix Alex de sempre. Després de l’eufòria, quan guanyes, continuo fent el mateix” “El començamen­t a MotoGP va ser molt dur. Em vaig lesionar i em vaig trencar diverses vèrtebres. Vaig aprendre moltes coses i vaig guanyar en paciència”

 ??  ?? Alex Rins, durant un acte del seu equip la setmana del GP de Catalunya de MotoGP
Alex Rins, durant un acte del seu equip la setmana del GP de Catalunya de MotoGP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain