La Vanguardia (Català)

El Barça se la juga amb Neymar

El president Bartomeu assumeix el risc i intentarà un fitxatge que il·lusiona Messi

- JOAN JOSEP PALLÀS Barcelona

“Aquest estiu passaran un munt de coses”. La frase se sent aquests dies a la zona noble de les oficines del Camp Nou, on diuen que estan preparats malgrat que alguna de les decisions que es prenguin siguin impopulars. Respecte a una d’aquestes decisions (més ben dit, fitxatges) fa setmanes que sectors de l’afició blaugrana es van fent a la idea i la paeixen amb cara de pòquer, quan no tapant-se el nas. Es tracta de l’arribada d’Antoine Girezmann, un bon davanter que genera rebuig perquè va fer un numeret l’estiu passat convertint en un documental d’argument egòlatra la seva negativa a deixar l’Atlètic. Doncs bé. Hi ha una altra operació en marxa que retorçarà la capacitat de tolerància de determinat perfil de barcelonis­ta: la tornada de Neymar, un futbolista extraordin­ari que va deixar penjat el club fa dos anys a la recerca de més diners i protagonis­me i que té denunciat el club perquè a parer seu li va deixar de pagar una prima de renovació abans de marxar.

No hi ha farol en l’intent de tornar del brasiler, expert en pòquer, d’altra banda. Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona que va patir en primera persona la jugada de Neymar (traduïda en l’humiliant enviament d’emissaris del PSG a Barcelona per pagar els 222 milions de la clàusula de rescissió), està disposat a acceptar una operació d’alt risc econòmic, esportiu i social. El mandatari considera que Neymar, amb condicions (òbviament renunciant abans als plets judicials interposat­s) pot rellançar la seva carrera allà on va assolir el seu millor nivell, vestit altre cop de blaugrana. A Leo Messi, amic del davanter i l’opinió del qual es té en compte, l’il·lusiona el retrobamen­t. L’argentí necessita socis d’altura i Neymar, futbolísti­cament parlant, sens dubte ho és. Falta saber si amb 27 anys i un historial de lesions i escàndols creixent (l’últim una acusació de violació), el jugador, sempre acompanyat del seu pare i d’un seguici ingovernab­le d’amics, serà capaç de reinventar­se per a la causa.

El PSG encara no l’ha posat a la venda, però els missatges que arriben de París són meridians

Tot i que el PSG encara no ha posat a la venda el seu futbolista, els senyals que arriben de París són clars. Falta saber el preu de taxació, altíssim sabent el tarannà dels amos qatarians. La intenció de la directiva blaugrana és rebaixar aquesta xifra suposadame­nt

El Barça mirarà d’abaratir el preu amb jugadors; Neymar i la seva tropa volen tornar

arximilion­ària (Le Parisien parlava ahir de 300 milions) amb l’oferiment de futboliste­s. Coutinho, que s’està retrobant a si mateix aquests dies a la Copa Amèrica, va reconèixer ahir que no sap si continuarà al Barça, mentre que Dembélé, malgrat el seu potencial, sembla que ha esgotat la paciència dels qui exerceixen de tutors al FC Barcelona. També Umtiti o Rakitic podrien ser oferts en cas de necessitat.

Bartomeu vol guanyar la Champions tant sí com no abans d’acabar el seu mandat l’any 2021 i considera que la necessitat de resurrecci­ó de Neymar, afegida a l’aportació de Griezmann, la fam i el talent de De Jong i la recuperaci­ó d’Arthur, pot afavorir aquesta optimista versió. També té clar que la maniobra conté un risc altíssim i que aquest risc podria esquitxar-lo, perquè l’ambient resultant de la caiguda de Liverpool no és l’idoni per a apostes fallides.

Neymar, per la seva part, continua trucant a la porta. De fet, ho fa pràcticame­nt des que se’n va anar a París fa dos estius.

 ?? PAULO LOPES/ ZUMA WIRE/ DPA / EP ?? Neymar el 13 de juny sortint d’una comissaria de policia a São Paulo on va ser interrogat després de ser acusat de violació
PAULO LOPES/ ZUMA WIRE/ DPA / EP Neymar el 13 de juny sortint d’una comissaria de policia a São Paulo on va ser interrogat després de ser acusat de violació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain