La Vanguardia (Català)

Som-hi entra a València i Madrid amb la promoció d’habitatges

- LUIS FEDERICO FLORIO Barcelona

El Grup Som-hi, centrat en desenvolup­aments de mida mitjana d’habitatge, ultima la compra de tres terrenys a València i un a Madrid per expandir la seva activitat promotora a noves autonomies, segons va explicar ahir Manel Real, conseller delegat. Partint del termini d’aprovació de les llicències i el ritme de les obres, preveu les primeres vendes a València per a l’últim trimestre del 2020. En el cas de Madrid no hi ha dates definides. Seran habitatges a la primera corona dels afores, aclareix Real. Al desembarca­ment a València i Madrid s’afegeixen tres projectes a Mallorca, on ja hi és des de fa dos anys i mig. En tots apunta a unes rendibilit­ats brutes de més del 20%.

El grup ha comerciali­tzat 150 habitatges en els seus cinc anys de vida, en els quals ha reorientat el negoci, deixant el mantenimen­t i la reforma i apostant per la promoció, l’obra nova i la rehabilita­ció d’hotels i edificis sencers. A Catalunya té ara promocions a Sant Cugat, l’Hospitalet, Badalona, Granollers, Vilassar de Dalt, Llavaneres, Santa Coloma de Gramenet i n’estudia quatre més. Real descarta Barcelona perquè els solars són “cars” i per l’obligació que el 30% sigui habitatge social. “No ho fa rendible”, opina.

Amb 23 treballado­rs, inverteix uns 3,5 milions per projecte. Va facturar 23 milions el 2018, en preveu 45 el 2019 i 55 el 2020. El repunt s’explica perquè entrega més habitatge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain