La Vanguardia (Català)

Marc Cucala

El grup de La Vostra Llar invertirà 15 milions per obrir 600 noves places

- ROSA SALVADOR Barcelona

G4T, l’empresa de les residèncie­s La Vostra Llar, invertirà 15 milions d’euros en els propers cinc anys per obrir 600 noves places de residèncie­s. El grup, que avui factura 11 milions d’euros, preveu arribar als 20 milions el 2024.

G4T, l’empresa de les residèncie­s La Vostra Llar, accelera. El grup que va fundar Vicenç Cucala el 1985 té actualment deu residèncie­s de la tercera edat, amb 625 places, i ha emprès un pla de creixement per doblar el volum en cinc anys. Marc Cucala, conseller delegat i membre de la segona generació familiar, explica: “Som un grup familiar i vam començar invertint en la compra dels immobles, però això limita el nostre creixement i hem decidit buscar aliances amb inversors per accelerar”. Aquesta nova estratègia ha permès obrir La Vostra Llar Gràcia, amb 40 places i 10 de centre de dia, amb una inversió d’1,5 milions d’euros, i la firma en té en marxa una altra a Terrassa, de 200 places, amb una inversió de 5,5 milions. L’empresa, a més, negocia ara un altre projecte al Vallès, amb una inversió similar. “Tenim en marxa projectes per uns 15 milions d’euros”, va explicar. “Dissenyem els centres pensant en el futur, que puguin passar d’habitacion­s dobles a individual­s, o a apartament­s tutelats”, va explicar.

G4T va facturar l’any passat 11 milions d’euros, un 7% més que l’any anterior, amb una ràtio de benefici del 10% sobre vendes i 300 treballado­rs. “Creixem amb noves obertures perquè les tarifes són molt estables”, va reconèixer. El pla d’expansió, per això, permetrà al grup facturar

20 milions d’euros el 2024.

El grup ha llançat ara una nova línia de negoci, Vittalias, una empresa que gestiona la venda de pisos a inversors a canvi d’una renda vitalícia. Sergi Seisdedos, director general de Vittalias, assenyala que van detectar que moltes persones tenien un elevat patrimoni, el seu habitatge, i en canvi afrontaven la jubilació amb estretors per tenir una pensió molt baixa. “La meitat dels nostres clients són persones grans amb fills i són ells mateixos els qui busquen aquesta fórmula, en molts casos per poder assumir els costos de les atencions a domicili que moltes persones s’estimen més abans d’anar a la residència”, va assegurar Seisdedos.

G4t va començar a oferir aquest servei el 2008, però l’esclat de la crisi immobiliàr­ia el va paralitzar perquè no hi havia inversors interessat­s a comprar habitatges. Ara en canvi, tanquen unes 30 operacions a l’any, que aporten a la firma uns ingressos del voltant d’1 milió d’euros anuals. “Els propietari­s obtenen de mitjana unes rendes de 1.000 euros mensuals amb les quals completar la jubilació, i a més tenen una fiscalitat molt favorable”: els més grans de 70 anys que venen el seu habitatge habitual per constituir una renda vitalícia només han de tributar a l’IRPF pel 8% de la renda percebuda. “Els nostres clients estan encantats i la majoria de les noves operacions ja ens arriben pel boca-orella”, assegura Cucala.

El grup ha llançat Vittalias, una firma que gestiona la venda de pisos a canvi de rendes vitalícies

 ??  ??
 ?? XAVIER CERVERA ?? Marc Cucala, conseller delegat de G4T, i Sergi Seisdedos, director general de Vittalias
XAVIER CERVERA Marc Cucala, conseller delegat de G4T, i Sergi Seisdedos, director general de Vittalias

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain