La Vanguardia (Català)

L’exsecretàr­ia de Bárcenas ratifica que va llençar les agendes

- Efe

La secretària de l’extresorer del PP Luis Bárcenas durant vint anys, Estrella Domínguez, va reiterar ahir que quan ell se’n va anar del partit va llençar les agendes en què havia apuntat reunions, dinars i actes de l’extresorer, però va assegurar que ningú no li va donar indicacion­s per fer-ho.

Domínguez, que va treballar per al partit durant 42 anys, va declarar com a testimoni en el judici per l’esborramen­t dels ordinadors on Bárcenas afirma que guardava informació sobre la caixa B del PP, en què hi ha acusats el partit i tres dels seus treballado­rs.

Segons va explicar, quan el 2009 Bárcenas va ser apartat de la tresoreria del partit “anava molt poc” a la seu del carrer Génova, però sí que feia sevir el “despatx” que li havien assignat a la tercera planta, del qual creu que només ell tenia claus.

Els acusats van afirmar ahir, tot i això, que hi havia còpia de les claus de tots els despatxos i que per recollir els estris de Bárcenas no es va haver d’espanyar la porta de la sala Andalusia, la que li van assignar quan el van apartar de la tresoreria. Els testimonis citats pel PP i els tres treballado­rs acusats per la destrucció dels ordinadors de Bárcenas van declarar ahir que l’esborramen­t era una pràctica habitual i que no es va forçar el pany de la sala que ocupava l’extresorer a la seu de Génova, perquè hi havia clau.

El seu testimoni es contradiu amb el que van prestar els testimonis citats per les acusacions populars, que van dir que no sabien res d’un protocol d’esborramen­t segur d’ordinadors.

Sobre les agendes, l’exsecretàr­ia va recalcar que eren seves. La dona de Bárcenas li va enviar un SMS per reclamarle­s-hi, però ella les havia llençat “quan en Luis se’n va anar”. Segons va explicar, un cop utilitzade­s anava tirant les agendes i no va entendre que el seu contingut podia ser rellevant per a la investigac­ió oberta a l’Audiència Nacional sobre la suposada comptabili­tat B del PP.

En canvi, l’excap de seguretat i cunyat de Bárcenas, Antonio de la Fuente, va ratificar que només l’extresorer tenia clau de la sala on guardava els ordinadors i que ell va impedir un intent de la llavors secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, d’entrar en aquell despatx, per a la qual cosa li havien dit que havien trucat a un manyà.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain