La Vanguardia (Català)

Pressió policial al Raval per evitar que arribin nous clans d’heroïna

Els mossos i guàrdies urbans de Ciutat Vella afronten ara el repte d’assetjar els traficants que vulguin ocupar el mercat vacant

- MAYKA NAVARRO Barcelona

Ara ve la feina més dura dels investigad­ors, els que treballen i trepitgen cada dia els carrers del barri del Raval al districte de Ciutat Vella. Després de l’explotació de l’operació Suricata, dijous a la tarda al centre de Barcelona, i la detenció d’un centenar de persones, incloent-hi una quarantena als qui s’aplicarà la llei d’estrangeri­a –ahir hi va haver quatre detencions més– per haver participat en l’entramat criminal o contra la llei d’Estrangeri­a, ara la feina dels mossos d’esquadra i dels guàrdies urbans és evitar que altres clans ocupin l’espai que ha deixat vacant la màfia pakistanes­a desmantell­ada.

Sense temps per a una pausa, s’hi dedicaran a partir d’aquest cap de setmana incrementa­nt la pressió policial al barri, una estratègia de saturació uniformada i d’assetjamen­t als traficants que treguin el cap pel Raval i que implica no abaixar la guàrdia.

El balanç de detinguts de l’operació Suricata ha crescut les últimes hores i continuarà creixent el cap de setmana, després que els fures, els agents de paisà, s’afegissin al dispositiu i arrestessi­n alguns dels sospitosos que dijous van aconseguir evitar el setge policial.

L’activitat a la comissaria dels Mossos de Nou de la Rambla i a la de la Policia Nacional de la Verneda va ser frenètica durant tot dijous a la nit i divendres a la matinada. Molts policies no van dormir tot redactant atestats amb les confiscaci­ons de droga, la lectura de drets i la ressenya dels detinguts.

La policia catalana va gestionar el mig centenar de detinguts a qui es vincula amb el tràfic d’estupefaen­ts, i la Policia Nacional es va encarregar de la part que afecta la llei d’Estrangeri­a i manté en secret la investigac­ió sobre el tràfic de persones.

La sensació ahir era de satisfacci­ó entre els responsabl­es del dispositiu i els policies que van treballar aquests mesos intensos. Tot va sortir com esperaven. Els principals sospitosos van ser arrestats i no hi va haver cap incident durant tota la jornada.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Agents de la Guàrdia Urbana acordonant un carrer del Raval durant la macroopera­ció d’aquest dijous
ÀLEX GARCIA Agents de la Guàrdia Urbana acordonant un carrer del Raval durant la macroopera­ció d’aquest dijous

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain