La Vanguardia (Català)

Nobu, aviat a Barcelona

- YAIZA SAIZ Londres. Enviada especial

Té 70 anys, però de cap manera pensa jubilar-se. De fet, Nobu Matsuhisa, pare de la cuina fusió i ‘xef de les estrelles’ des que el seu restaurant de nom homònim a Beverly Hills es va convertir en el punt de trobada de l’star-system de Hollywood cap a la dècada dels noranta, és a punt de desembarca­r a Barcelona amb els seus socis i amics: l’actor Robert de Niro i el productor de cinema Meir Teper.

En aliança amb Selenta Group, el pròxim 12 de setembre obriran el primer Nobu Hotel Barcelona al luxós edifici que ara ocupa el Gran Hotel Torre Catalunya, a pocs metres de l’estació de Sants.

Es tracta del tercer hotel de la cadena Nobu Hospitalit­y a Esparant nya, després de l’obertura de Nobu Marbella i Nobu Ibiza a mitjans de l’any passat, on–com no podia ser de cap altra manera– no hi faltarà un restaurant Nobu.

En una entrevista en exclusiva amb La Vanguardia, el xef japonès ha volgut avançar alguns detalls sobre com adaptarà la seva cuina fusió a Catalunya: “Serà molt fàcil perquè Barcelona és una ciutat molt cosmopolit­a i a més permet trobar molt bona matèria primera. Aquest és sempre el meu principal repte, adaptar el producte de proximitat a l’estil de la meva cuina”.

Al capdavant del nou restauhi haurà el francès Hervé Courtot, xef corporatiu de la cadena, que coneix fil per randa tots els secrets de Nobu. “Ha passat per les cuines dels nostres restaurant­s a Dubai i Moscou i em fa sentir molt còmode que sigui ell qui s’ocupi del nou Nobu Barcelona”, explica el japonès.

Matsuhisa, que va començar rentant plats i repartint menjar a domicili en un petit restaurant de Shinjuku (Tòquio), ara controla un imperi gastronòmi­c que el 2020 tindrà 42 hotels i restaurant­s al llarg de tot el globus.

Abans d’aconseguir la fama a Beverly Hills amb el seu restaurant homònim –on ha fet esperar

famosos de la talla de Madonna o Tom Cruise perquè “no tenien reserva i tots els clients són clients, siguin famosos o no”–, el xef va descobrir ben aviat, a l’edat de 24 anys el seu estil de cuina. Va ser al Perú: “Vaig arribar a Lima el 1973 per obrir-hi un restaurant japonès i immediatam­ent em vaig trobar que allà no hi havia salsa de soja ni wasabi.

Aviat vaig descobrir el cebiche i els ajís, vaig aprendre a cuinar amb llimona, i en poc temps va néixer la cuina de Nobu”. Quin és el principal secret del seu èxit? “La passió”, assegura.

 ?? NOBU HOTELS ?? El xef Nobu Matsuhisa
NOBU HOTELS El xef Nobu Matsuhisa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain