La Vanguardia (Català)

El triomf de la vocació

Eduard Ros va deixar la carrera d’advocat per obrir Bisavis

-

El jove lleidatà Eduard Ros Bernaus es va traslladar a Barcelona el 1992, on després va estudiar Dret. Quan va acabar la carrera, es va incorporar durant uns quants anys al bufet Uría Menéndez i després a la consultori­a Deloitte. Era un profession­al d’èxit a qui, a més, l’entusiasma­va la gastronomi­a, i una prova d’això és que compaginav­a la seva professió amb intervenci­ons en alguns programes gastronòmi­cs de ràdio i publicant articles a la premsa, i tenia el seu propi blog, anomenat Brillat Savarin.

La seva dona també té una brillant carrera profession­al i, quan fa 16 mesos va néixer la seva primera filla, tots dos es van replanteja­r el futur. Una decisió difícil.

Va ser llavors quan l’Eduard va decidir obrir el seu propi restaurant a l’estil taverna japonesa, que tant ell com la seva dona van conèixer molt bé en els viatges al Japó. I així, al novembre va obrir el restaurant Bisavis, situat

al número 11 bis del carrer Tavern, amb l’objectiu que tant el local com la gastronomi­a fossin un fidel reflex de la seva personalit­at.

El local està format per una sola barra amb una capacitat màxima per a deu comensals, i l’Eduard hi exerceix una mica d’home orquestra: va cada dia al mercat a la recerca dels millors productes, els prepara, atén molt profession­alment els clients i es cuida de la posada a punt del local.

Filosòfica­ment, aspira a fer que el client surti de la seva pròpia zona de confort i s’incorpori a la que ell li suggereix. A més, la distribuci­ó de la barra permet generalmen­t una interrelac­ió i un diàleg molt interessan­t entre els comensals. D’aquí va sorgir el nom de Bisavis, que d’una banda reflecteix el número del carrer i de l’altra el vis-a-vis dialèctic que sovint té lloc entre els clients.

El celler, amb més de seixanta referèncie­s nacionals i internacio­nals generalmen­t poc conegudes, és interessan­t, i també cal destacar l’encertada tria d’afinadíssi­ms formatges anglesos, francesos, catalans i espanyols.

A la vida és molt important, si t’ho pots permetre, prioritzar la vocació. L’Eduard ho està aconseguin­t àmpliament. Enhorabona. El món és dels valents.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Eduard Ros Bernaus cuina i atén ell sol les deu places del seu petit restaurant
LLIBERT TEIXIDÓ Eduard Ros Bernaus cuina i atén ell sol les deu places del seu petit restaurant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain