La Vanguardia (Català)

Fernando Torres penja les botes al cap de “18 anys apassionan­ts”

- Barcelona

Fernando Torres ha dit que prou. El davanter, de 35 anys, que actualment milita al Sagan Tosu japonès, ha anunciat que es retira: “Després de 18 anys apassionan­ts ha arribat el moment de posar punt final a la meva carrera”. El futbolista espanyol més car (es van pagar per ell 120 milions d’euros acumulats en traspassos) plega amb una Champions, dues Europa Leagues, una FA Cup, dues Eurocopes i un Mundial.

Fernando Torres va debutar amb l’Atlètic de Madrid el 2001 amb 17 anys, 2 mesos i 7 dies, i es va guanyar l’apel·latiu del Niño per la seva joventut. Era un àngel a l’infern de Segona. L’any següent ja era capità i va aconseguir l’ascens. A Primera (281 partits, 102 gols) només va jugar de blanc-i-vermell. A la Premier va militar al Liverpool i el Chelsea. També va marcar amb el Milan italià.

Torres sempre serà l’autor del gol que va donar l’Eurocopa 2008 a Espanya. La diana en què va robar la cartera a Lahm i va elevar delicadame­nt la pilota per sobre de Lehmann va posar fi a 44 anys de sequera de la roja i va iniciar l’etapa daurada en què es va encadenar el Mundial 2010 i l’Euro 2012.

Amb l’adeu de Torres queden en actiu menys de la meitat de jugadors d’aquell equip de Luis Aragonés: Casillas, Ramos, Cesc, Silva, Cazorla, Albiol, Sergio García, Reina, Iniesta i Villa, els dos últims al Japó. Torres ja fa dos cursos que hi és, al país nipó: se n’hi va anar després de no poder acabar la carrera a l’Atlètic per falta de feeling amb Simeone. En 32 partits amb el Sagan Tosu ha fet quatre gols, l’últim el 24 de novembre. Aquest curs encara no s’ha estrenat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain