La Vanguardia (Català)

De Jong aterra en plena tempesta blaugrana

Bartomeu decidirà el futur de Segura, que divideix la junta directiva

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Cisma pel model esportiu al si de la junta directiva del Barça. A l’epicentre de totes les mirades i de gairebé totes les crítiques dins l’equip de govern barcelonis­ta, el mànager Pep Segura. El responsabl­e de la parcel·la futbolísti­ca es va reunir ahir a la tarda a les oficines del club amb el president, Josep Maria Bartomeu. Durant el dia es van disparar les especulaci­ons sobre una possible dimissió o destitució de Segura, però aquest últim va transmetre a Bartomeu la voluntat de continuar. “Em sento amb forces per seguir”, li va dir el mànager. Què li va contestar el president? Que en pren nota i que ha de continuar reflexiona­nt sobre quins canvis s’han de fer a la parcel·la esportiva.

La cimera de Bartomeu i Segura va arribar unes hores després de la dimissió del vicepresid­ent Jordi Mestre, màxim valedor a l’entitat de Segura, una figura que aixeca des de fa temps molta polseguera a la llotja i que directamen­t defensa un model futbolísti­c en què no creu part de la junta, en especial els directius de l’àrea esportiva (Javier Bordas, Xavier Vilajoana i Sílvio Elias), partidaris d’un estil que entronqui més amb les essències barcelonis­tes.

Aquest grup de dirigents preferirie­n el relleu de Segura o, almenys, la limitació de les seves funcions. És a dir, que el mànager només tingués responsabi­litat sobre el futbol profession­al i deixés el comandamen­t sobre un futbol base que es troba convuls.

El primer que va voler avortar Bartomeu ahir al matí va ser el debat o les travesses sobre qui es faria càrrec de la vicepresid­ència esportiva. Fonts del club van confirmar ràpidament que Mestre no tindria successor, almenys de moment, i que es faria càrrec de les seves funcions el mateix Bartomeu. El president ja va fer el mateix quan va dimitir la vicepresid­enta econòmica Susana Monje el novembre del 2016. Des d’aleshores també se n’han anat, per diferents motius, els vicepresid­ents Carles Vilarrubí i Manel Arroyo.

En un dinar entre directius que es va fer dimarts, el dimissiona­ri Mestre va defensar la tasca de Segura; el secretari tècnic, Éric Abidal, i el seu adjunt, Ramon Planes, al mercat de venda i compra de futboliste­s. Tot i això, va topar amb l’oposició d’alguns dels seus companys de junta, que tampoc no veuen de bon ull la manera com gestiona la seva parcel·la Segura, persona que no destaca per la seva empatia al Barça. Sense Mestre, la seva figura queda molt debilitada.

Pel que fa al primer equip, la desfeta de Liverpool va provocar un terratrèmo­l que gairebé fa caure Ernesto Valverde, fins que Bartomeu va imposar el seu criteri i va apostar per la continuïta­t del Txingurri. Des d’aleshores es va donar per fet que hi hauria algun

SENSE RECANVI PER A MESTRE El president blaugrana assumirà les funcions de la vicepresid­ència esportiva

LA CIMERA El mànager es va reunir amb Bartomeu i li va transmetre que se sent amb forces per continuar

canvi, i l’assenyalat sempre ha estat Pep Segura.

A la Masia la situació tampoc no és pròspera, ni de bon tros. Els contractes de tots els entrenador­s de categories inferiors, menys el de Garcia Pimienta al Barça B, van vèncer el 30 de juny, i no s’ha pres cap decisió en aquest sentit. Es preveuen canvis perquè, per exemple, el juvenil no va guanyar cap títol.

Una de les opcions que Bartomeu podria tenir en compte, a instàncies d’alguns directius, en el cas que d’aquí un temps prescindís de Segura, és la de no nomenar un successor, posar en mans d’Abidal i Planes els fitxatges del primer equip i designar un director del planter.

Totes aquestes turbulènci­es arriben en ple mercat de fitxatges i just quan ha aterrat a Barcelona l’holandès Frenkie de Jong, que serà presentat en societat avui al Camp Nou. Al seu costat a la roda de premsa hi havia d’haver hagut Mestre. Ara al costat del futbolista hi haurà el mateix Bartomeu.

No és el primer estiu que el Barça pateix crisis o canvis a la parcel·la esportiva. Sense anar més lluny, l’any passat el club va decidir prescindir del llavors secretari tècnic, Robert Fernández, ideòleg de fitxatges com el de Dembélé o Arthur. El 2017, ja al mes d’octubre, hi va haver el canvi de funcions d’Albert Soler, que va abandonar les seves responsabi­litats en el futbol i es va centrar en les seccions. El Barça continua molt agitat.

 ??  ??
 ?? XAVIER CERVERA ?? Pep Segura, mànager general esportiu del FC Barcelona
XAVIER CERVERA Pep Segura, mànager general esportiu del FC Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain