La Vanguardia (Català)

Una altra agressió fa créixer la inquietud pels menors tutelats

Un vigilant apunyalat al Gòtic quan provava de retenir tres menors per un robatori

- Barcelona

Un grup de menors tutelats (menes) va intentar robar ahir el rellotge a un turista a Ciutat Vella i un vigilant que ho va veure va reduir-ne un, que li va respondre amb una punyalada. Els comerciant­s han llançat la veu d’alarma.

Creix la inquietud pels últims episodis amb menors estrangers no acompanyat­s (menes). Ahir un vigilant de seguretat va quedar ferit de poca gravetat quan va intercepta­r un grup de menors que corrien després d’intentar robar a un turista. Un membre del grup havia intentat arrencar el rellotge d’un turista mexicà mentre la resta feien tasques de vigilància. Com que no ho van aconseguir, van sortir cames ajudeu-me. El turista i la seva dona van resistir l’envestida i van cridar. I aquells crits els va sentir un vigilant de seguretat del Decathlon, l’establimen­t que quedava a prop del lloc dels fets, al carrer Canuda, que va decidir intervenir. El guàrdia va reaccionar ràpid i va intercepta­r un dels assaltants, però aquest se’n va intentar escapar atacantlo amb un ganivet que li va provocar una ferida a la clavícula per a la qual va necessitar cinc punts de sutura. El vigilant i altres guàrdies de seguretat que el van anar a ajudar van reduir el menor de 17 anys utilitzant un esprai i van avisar els Mossos d’Esquadra, que el van detenir. La resta dels integrants del grup es van poder escapar.

La Generalita­t va assegurar fa pocs dies que les queixes pels delictes comesos pels menes s’han disparat, malgrat que, en global, les dades indiquen que la criminalit­at d’aquest col·lectiu és minoritàri­a i que només un 18% acaben delinquint un cop desembarqu­en a Catalunya.

Els últims dies aquesta inquietud ha augmentat després que es registress­in diversos episodis amb els menors com a protagonis­tes. Dos menes van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra per la seva implicació en una violació a la platja de Canet de Mar el cap de setmana passat. Mentre un atacava la víctima, l’altre gravava els fets amb el mòbil.

El mateix cap de setmana hi va haver un intent de violació al Masnou perpetrat per un mena. El jove, que va ser detingut, va intentar agredir una menor, però els seus propis companys del centre d’acollida de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescènc­ia (DGAIA) l’hi van impedir. Hi va haver grups del municipi que van alertar contra aquest col·lectiu, i dimecres se’ls va respondre amb una manifestac­ió organitzad­a per l’Ajuntament a què van assistir 200 persones. Ahir, de nou, els grups a favor de la integració van convocar una altra concentrac­ió, on es van produir alguns enfrontame­nts quan mig centenar de persones vinculades a organitzac­ions d’extrema dreta van intentar boicotejar l’acte. Hi va haver intercanvi d’insults i els Mossos es van desplegar per separar-los. Posteriorm­ent aquest grup es va desplaçar a la residència dels menes, que va ser acordonada pels Mossos, atacant els joves, alguns dels quals van haver de rebre assistènci­a mèdica. El Departamen­t de Treball ha anunciat que denunciarà aquests fets davant la justícia.

Tensió al Masnou, amb enfrontame­nts entre els ‘menes’ i els seus detractors a les portes del centre d’acollida

 ?? BCN HELPERS ?? Dos vigilants redueixen un menor al carrer Canuda
BCN HELPERS Dos vigilants redueixen un menor al carrer Canuda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain