La Vanguardia (Català)

El pitjor, per al final

Al Barça l’espera una segona volta de por en la defensa del títol

- Barcelona

El calendari de la Lliga 2019-20 ha ofert una segona volta de mil dimonis per al FC Barcelona, que haurà de visitar Sevilla, València, Vila-real i el Santiago Bernabeu en el seu camí per alçar la tercera Lliga consecutiv­a, un èxit molt especial per al tècnic Ernesto Valverde, ja que li obriria les portes a un selecte club del qual actualment només formen part Johan Cruyff i Pep Guardiola.

Un inici molt plàcid per al Madrid, que la temporada passada va perdre la barbaritat de 12 partits de Lliga, i una segona volta de por per al Barcelona, que s’haurà de desplaçar i patir en cinc dels pitjors camps de Primera, per defensar el seu títol de campió i aixecar la seva tercera Lliga seguida. Ernesto Valverde pot ser el tercer entrenador de la història del club a aconseguir encadenar tres campionats consecutiu­s després de Johan Cruyff (1991-1994) i Josep Guardiola (2009-2011).

Si la novetat de la Lliga 20182019 va ser un calendari asimètric, la Lliga que començarà el tercer cap de setmana d’agost va una mica més lluny a la recerca de l’emoció i no té dues jornades iguals. El sender és sinuós i sense lògica. S’han posat tots els ingredient­s en una batedora i el programa informàtic els ha sacsejat. Sense anar més lluny, l’any passat les quatre últimes jornades de la primera volta (16, 17, 18 i 19) es van respectar i van ser també els quatre últims partits del campionat (35, 36, 37 i 38). Aquesta vegada no tenen res a veure. Per exemple, el Barça tancarà la primera volta amb el derbi de Cornellà i abaixarà el teló al maig a Mendizorro­tza. En el cas del Madrid, a qui en

el passat li hauria tocat acabar a Getafe, ara ho farà a Leganés.

La primera jornada oferirà un Athletic-Barça a San Mamés i un Celta-Madrid a Balaídos. L’Espanyol, en la temporada del retorn a Europa, començarà el curs rebent el Sevilla en el redebut de David Gallego a la banqueta. El duel del morbo amb el retrobamen­t de Rubi al RCDE Stadium serà el 15 de desembre.

El Madrid no es pot queixar, perquè els seus quatre primers rivals van quedar a la zona baixa l’últim curs: Celta (17è), Valladolid (16è), Vila-real (14è) i Llevant (14è).

Santiago Bernabeu, Sánchez Pizjuán, Benito Villamarín i Estadi de la Ceràmica. Tots aquests ambients va haver de visitar la Lliga passada el conjunt blaugrana a la segona volta. Doncs la història es repeteix i fa una mica més de pujada perquè a aquests quatre camps cal afegir-hi també Mestalla, on els blaugrana no han guanyat en les seves dues últimes visites de lliga, en una segona meitat del curs molt complicada, sobretot perquè també la Champions apuja la temperatur­a.

El primer clàssic tornarà a ser al Camp Nou, el 27 d’octubre (jornada 10), mentre que el del Bernabeu serà l’1 de març (jornada 26). Els derbis de Barcelona es faran pregar: el 5 de gener a Cornellà i el 10 de maig a Can Barça. Un altre desplaçame­nt que sempre es marca en vermell és el del Metropolit­ano, la casa del Cholo Simeone, que arriba l’1 de desembre (jornada 15). Per la seva banda, l’Atlètic, el rival més dur en les dues últimes Lligues, passarà per l’Estadi el 26 d’abril (jornada 33).

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Lionel Messi aixeca el trofeu de la Lliga el 27 d’abril
ÀLEX GARCIA Lionel Messi aixeca el trofeu de la Lliga el 27 d’abril

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain