La Vanguardia (Català)

L’actriu Millie Bobby Brown és una estrella amb només 15 anys

Millie Bobby Brown es converteix en una cotitzada influent mundial gràcies a ‘Stranger things’

- ALBERT DOMÈNECH

Només té 15 anys, però el 2018 la prestigios­a revista Time la va incloure entre les 100 persones més influents del món, la més jove que forma part de la llista. El nom de Millie Bobby Brown va cobrar força gràcies a l’estrena de Stranger things, l’exitosa sèrie fantàstica de Netflix, tot i que al començamen­t l’única cara coneguda del repartimen­t era Winona Ryder. La jove britànica, malgrat que va néixer a Marbella, només ha necessitat un parell de temporades amb la producció per convèncer públic i crítics, fins al punt que molts la comparen amb Judy Garland, per la precocitat, o amb Meryl Streep, per la qualitat de la interpreta­ció, amb una mirada que traspassa la pantalla.

Tenia 11 anys quan va començar a donar vida al seu personatge, precisamen­t anomenat Eleven, i ara és una de les cares més conegudes i desitjades de la sèrie, que ahir va estrenar la tercera temporada. Aquest interès mediàtic s’ha traduït de manera directa en els seus emoluments, fins al punt que ara podria cobrar, segons mitjans especialit­zats, uns 285.000 euros per capítol, el mateix sou que Winona Ryder i David Harbour, i 100.000 euros més que els seus companys generacion­als de repartimen­t, tots nois, de manera que també ha aconseguit posar fi a

Per a la tercera temporada de la sèrie ja té el mateix caixet que l’actriu Winona Ryder

la bretxa salarial que històricam­ent afecta les dones en aquest sector.

Però la seva influència no s’acaba aquí. La seva progressió precoç ha cridat l’atenció de firmes com Calvin Klein, Gucci, Burberry, Valentino o Louis Vuitton, i la jove ja ha protagonit­zat una meritòria quantitat de portades per a revistes amb el seu estil versàtil i juvenil, que l’ha convertit en una autèntica influencer per als més joves. Brown acumula gairebé 20 milions de seguidors a Instagram, una xarxa social que porten els seus germans grans Charlie i Paige. Els seus pares, Robert i Kelly, ho van deixar tot per modelar la carrera de la seva filla, que, segons el Daily Mail, fa dos anys tenia un imperi de gairebé sis milions d’euros comptant les feines com a actriu i els patrocinis.

Thomas Carter Phillips, un profession­al que també treballa amb noms com Jennifer Lawrence, és l’estilista que li cuida els detalls, i la representa l’agència de les estrelles William Morris Endeavor, que està en mans de tres agents que també tutelen, entre d’altres, les carreres de Steven Spielberg, Dakota Johnson o Charlize Theron.

Entre el seu cercle més íntim hi ha altres celebritat­s, com Kaia Gerber, filla de la model Cindy Crawford, la model i actriu Maddie Ziegler o Paris Jackson, a part dels seus companys a la sèrie que l’ha donat a conèixer.

Millie Bobby Brown, que va estar nominada a un Emmy amb 13 anys, també forma part del llargmetra­tge Godzilla: King of monsters, que es va estrenar la setmana passada a Espanya i continuarà interpreta­nt el personatge de Madison Russell al film Godzilla vs. Kong, que està previst que arribi el 2020. La rellevànci­a de la jove intèrpret es va traduir en el seu nomenament com a ambaixador­a de bona voluntat de l’Unicef des del novembre, quan es va convertir en l’ambaixador­a més jove de l’agència. La seva progressió, tenint en compte l’empara mediàtica, sembla imparable, tot i que encara és massa jove per augurar un futur d’èxit, i més tenint en compte les desconnexi­ons que hi ha hagut amb altres casos de joves talents. Això, desgraciad­ament, i jugant amb el títol de la famosa sèrie que la va veure néixer, no és tan estrany.

 ??  ??
 ?? CHRIS D ?? L’actriu britànica a la presentaci­ó de la nova temporada de la sèrie
CHRIS D L’actriu britànica a la presentaci­ó de la nova temporada de la sèrie
 ??  ??
 ?? CURTIS BAKER/NETFLIX / NETFLIX ?? L’actriu fa d’Eleven a la sèrie de Netflix
CURTIS BAKER/NETFLIX / NETFLIX L’actriu fa d’Eleven a la sèrie de Netflix
 ?? ELMAS / AFP ??
ELMAS / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain