La Vanguardia (Català)

Un urbà mata un gos després de ser atacat

- Barcelona

Nou incident entre un gos i un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Després de la polèmica que va suscitar la mort a trets de la gossa Sota, la matinada de dimecres a dijous un policia local va abatre un gos que havia atacat dos ciutadans i a ell mateix.

Els fets van passar cap a les 00.30 h als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, al barri del Poble Sec. Sis gossos grossos, sense lligar i descontrol­ats, van ferir un home. Avisats per la dona de la víctima, uns agents de la unitat nocturna es van desplaçar a la zona. Un d’ells “va ser envoltat per tres animals, un el va mossegar a la cama i va ser perseguit fins que va acabar a l’estany del parc escapolint-se dels atacs dels gossos amb la porra reglamentà­ria”, va assenyalar la Guàrdia Urbana a través de Twitter. “Com que no va poder frenar l’agressió, va fer servir l’arma de foc”, va comunicar el cos policial.

El propietari dels gossos estava presencian­t els fets i, segons fonts pròximes al cas, els animava a atacar. Ha estat denunciat per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat i un de lesions per imprudènci­a greu, així com per infringir l’ordenança d’animals. L’agent va ser traslladat a un centre hospitalar­i per ser atès de les ferides a la cama. La Guàrdia Urbana ha obert una investigac­ió per aclarir les circumstàn­cies del cas, perquè és el segon en sis mesos en què un agent de la policia local dispara l’arma de foc per repel·lir l’atac d’un animal. El primer va ser al desembre, quan un guàrdia va obrir foc contra un animal propietat d’un rodamon que, segons ell, el va esperonar perquè l’ataqués com a represàlia per haver-li demanat la documentac­ió. La unitat d’afers interns va considerar que l’actuació havia estat correcta, si bé un jutjat ho investiga.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain