La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Corre com una boja rere una tapa saborosa provinent de Palamós. Cridant el seu nom en èxtasi.

2 Bancs de sorra que es formen al litoral a la desembocad­ura d’un riu. Veí de lorenesa. 3 Societat limitada. Instrument­s greus de la família del llaüt. Així va acabar Lerroux. 4 Relatiu a les muses inspirador­es. Les primeres parts dels intestins prims. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 5 La més vibrant. Línia que uneix dues ciutats de manera molt ràpida. Pujadet de to. 6 Disposa grans de raïm fent munts. Toqués vores. El pronom feble més orientalit­zant. 7 Ho coneix. El barri televisiu d’Epi i Blai. Pot ser d’agulla o sense fons. 8 Caps de mariner que no hostatja ningú. Maletí d’executiu acostumat a menar ramats. 9 Absolució que no resol res. Li ho ficà al cap. Metre curt. 10 Gibrella molt apreciada a les escoles de la Sagrada Família. Reposo el cul. Mamar sense ajuntar mai els llavis. 11 Centúria. Dreta com ella sola. Sagí a l’ensaïmada. Nitrogen septentrio­nal. 12 Servidor. Faci la feina dels millors perdiguers. 13 La part inferior de qualsevol antena. M’hi instal·laré, entre el brancatge. Alineació dels titulars d’un equip de futbol.

14 Costum cristià de beneir amb aigua i sal les cases durant el temps pasqual. Ho estaven els tres tigres de Cabrera Infante.

VERTICALS

1 Transforma­ràs la Bezoya en Vichy. Esberles tot el que et posen al davant a cops molt mascles. 2 Aquella cosa que contestave­n els francesos quan despenjave­n el telèfon. Fusta molt apreciada. Es dirigí. 3 Molt fonamental. Cartes que no es llegeixen. Matèria de rebuig que es acumulant a les zones més pudents. 4 El vencíem mentre prenia un suc de maduixa. Barretina asiàtica. Fòsfor. 5 Aquí a Borriana. Xutem la pilota sense que s’aixequi ni un pam de terra. Estri que tots trobem a la feina. 6 Na. Lluita contra el diable i se’l treu del damunt d’una sacsejada. Fumis sense deixar rastre. 7 As. Si agiteu aquests arbustos podeu sucar. Ho farà servir a l’americana. 8 Trobo lloc per a la meva singular persona. Estacions de servei al bell mig dels deserts. Destresa ben remunerada. 9 Costum cristià de beneir amb aigua i sal les cases durant el temps pasqual. Criatura. 10 Asseverà. Banyegat al costat de l’Enric. Iode. 11 L’objecte principal d’anàlisi de les quiromànti­ques. Que la posseïm. Que s’emprenya en un tres i no res. 12 Aproximaci­ó. Emprenyada a la irlandesa. 13 Sofre. La teniu entre les costelles falses i els ossos de la pelvis, a cada costat del cos. Tres del galze. 14 Fixació d’impostos. Renilles com el rei de l’hipòdrom.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain