La Vanguardia (Català)

Una Ariel de carn i ossos

Disney prepara la pel·lícula ‘La sireneta’ amb actors reals i tria Halle Bailey, una actriu negra, per encarnar la protagonis­ta

-

Disney se salta les regles i fitxa una actriu negra, Halle Bailey, per donar vida a La sireneta. La jove, de 19 anys, també cantant –és la meitat del duo Chloe x Halle–, interpreta­rà la nova Ariel en la versió real del clàssic de Disney, tal com ha informat la companyia a través d’un comunicat a les xarxes socials.

A diferència de l’emblemàtic dibuix animat d’una princesa blanca i pèl-roja, Disney s’ha decantat per un canvi d’aires triant una actriu afroameric­ana. La notícia ha sorprès perquè la factoria d’animació no sol contractar actrius negres per al paper de princeses. De fet, fa dos anys Disney va ser objecte de crítiques per haver triat Naomi Scott per interpreta­r la princesa Jasmine per al remake d’Aladí perquè que té el cutis blanc i no és àrab. L’any passat també va suscitar polèmica per haver blanquejat la princesa Tiana a la cinta animada En Ralph destrueix internet i va haver de redibuixar el personatge pocs mesos abans d’estrenarse la pel·lícula amb trets més foscos.

Ara tot això sembla que queda enrere i la factoria d’animació ha apostat per aquesta actriu negra. “Un somni fet realitat”, ha celebrat Bailey al seu compte d’Instagram amb un dibuix de la sireneta amb el cutis més moreno. Una famosa homònima de Bailey, Halle Berry, també ho ha celebrat al seu compte de Twitter compartint un muntatge de com quedaria la nova sireneta.

La pel·lícula, que encara no té data d’estrena, la dirigirà Rob Marshall, que ja va estar al capdavant d’El regreso de Mary Poppins. El director s’ha

“Un somni fet realitat”, ha celebrat Bailey, de 19 anys, al seu compte d’Instagram

mostrat entusiasma­t amb aquesta tria: “Després d’una àmplia recerca va quedar ben clar que Halle té la rara combinació d’esperit, cor, joventut, innocència i substància, a més d’una veu gloriosa, que són qualitats intrínsequ­es i necessàrie­s per interpreta­r aquest personatge icònic”.

Bailey va començar la carrera artística amb la seva germana gran, Chloe. Totes dues van guanyar el concurs Next big thing de Radio Disney, el 2012, quan ella tenia encara no 12 anys. Al cap d’un any la seva versió de Pretty hurts de Beyoncé va cridar l’atenció de la diva i el 2013 les va apadrinar sota el seu segell Parkwood Entertainm­ent. Després d’això, Chloe i Halle Bailey van acompanyar l’artista durant la gira el 2016. El duo format per les germanes va ser nominat al Grammy com a millor artista revelació l’any passat per l’àlbum The kids are alright.

A més de cantant, Halle Bailey ha fet papers com a actriu, ja que l’any passat va aparèixer de manera recurrent a la sèrie Grown-ish ,l’ spin-off de la comèdia Black-ish, que s’emet a FreeForm, el canal de televisió per cable dels Estats Units propietat de The Walt Disney Company.

 ?? ANGELA WEISS / AFP ??
ANGELA WEISS / AFP
 ??  ?? Una princesa negra La jove afroameric­ana Halle Bailey donarà vida a l’Ariel, que al conte d’animació és pèl-roja i blanca
Una princesa negra La jove afroameric­ana Halle Bailey donarà vida a l’Ariel, que al conte d’animació és pèl-roja i blanca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain