La Vanguardia (Català)

“Crec que em divertiré”

De Jong va aterrar ahir i es presenta avui: “Estic desitjant trepitjar el Camp Nou”

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Sortiu i divertiu-vos. Aquesta frase la va pronunciar Johan Cruyff abans de la final de la Copa d’Europa de 1992 de Wembley. Frenkie de Jong va aterrar a Barcelona ahir a la tarda a les sis tocades i avui saltarà a la gespa del Camp Nou per primera vegada, però té tan bones vibracions que va utilitzar el mateix verb que Cruyff. “Crec que em divertiré al Barça”, va vaticinar el migcampist­a holandès a Barça TV.

De Jong, de 22 anys, no pot amagar que està content, expectant i fins i tot nerviós. Fins i tot es va atrevir en el trajecte de cotxe des d’aeroport fins a l’estadi a cantar les primeres estrofes de l’himne del Barça. Després d’uns compromiso­s publicitar­is pels quals ja es va posar la nova samarreta de quadres –encara sense número–, el futbolista va fer una visita guiada pel Museu. Per acabar la jornada, l’holandès es va fotografia­r a la Megastore del Camp Nou davant d’un escut del Barça, on fins i tot va fer uns tocs amb la pilota.

“Estic molt content de ser aquí finalment”,

va dir amb un somriure d’orella a orella. “Vaig firmar fa mig any però ja soc aquí. De petit sempre vaig somiar jugar al Barcelona, de manera que estic molt content”, va revelar.

Va firmar el 23 de gener i l’espera s’ha acabat. El Barça ha pagat 75 milions més 11 en variables per ell. L’organitzad­or està al cas de l’estreta relació entre el model blaugrana i l’escola holandesa. “M’agrada la manera de jugar del Barça. La filosofia del Barça i de l’Ajax són molt semblants. Crec que em divertiré”. I vol fer-ho estant a l’altura dels Cruyff, Neeskens, Koeman, Cocu o Kluivert que el van precedir. “El Barcelona i Holanda sempre han tingut una gran connexió, i espero poder seguir-la. Vull ser un més dels bons jugadors holandesos que han jugat aquí”.

De Jong arriba com a campió de l’Eredivisie i de la Copa holandesa amb l’Ajax, a més de fer una gran temporada a la Champions. Tot i això, l’atreu poder jugar amb Messi. “Em posa content jugar al costat de Messi. Sempre l’he seguit i ara serà un company més de l’equip. El veuré com un company i ja no com el meu ídol”, va descobrir abans d’anunciar que té moltes ganes de presentar-se davant l’afició. “Estic desitjant trepitjar el Camp Nou per primer vegada. Serà molt especial”.

De Jong és el primer fitxatge per a la campanya 2019-2020. Lligat el porter brasiler Neto, Rafinha també espera que torni Neymar, que va marxar el 2017 al PSG. “Que vingui! M’encantaria perquè el que vaig veure amb Neymar, Messi i Suárez ho he vist poc en un camp de futbol”, va dir el seu compatriot­a a la presentaci­ó de l’Alcántara Family Foundation amb el seu germà Thiago i el seu pare, Mazinho.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Frenkie de Jong va visitar el Museu i va anar a la megabotiga del Barça
ÀLEX GARCIA Frenkie de Jong va visitar el Museu i va anar a la megabotiga del Barça

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain