La Vanguardia (Català)

Els Roller Games es vesteixen de gala

Els campionats van arrencar amb un acte d’obertura al Sant Jordi

- ROBERTO RODRÍGUEZ Barcelona

El Palau Sant Jordi va il·luminar el naixement dels segons World Roller Games de la història, un esdevenime­nt que promet acaparar l’atenció dels visitants a Barcelona aquest estiu i una competició dissenyada per convertir-se en l’esdevenime­nt esportiu de més envergadur­a des dels Jocs Olímpics del 92 i que pretén atreure almenys 100.000 aficionats durant els pròxims onze dies.

Les xifres demostren la magnitud d’un campionat inspirat en Barcelona’92 des de la mateixa inauguraci­ó. Com si es tractés d’uns Jocs Olímpics, les banderers de 81 països van desfilar pel Sant Jordi després de la hissada de la bandera de la World Skate, la rebatejada Federació Internacio­nal de Patinatge. Un casteller va coronar un acte d’inauguraci­ó modest però dinàmic i original.

L’encarregat d’inaugurar els Roller Games va ser el president de la World Skate, Sabatino Aracu. “Ja els tenim aquí”, va dir el dirigent italià. A l’acte hi havia nombroses personalit­ats que van saludar el món roller i van agrair l’esforç de tothom a l’hora de construir l’esdevenime­nt. Carmelo Paniagua, president del Comitè Organitzad­or, va destacar que entre tots s’ha organitzat “l’esdevenime­nt més important de la història del patinatge”. “Volem que Barcelona sigui el punt neuràlgic mundial d’aquest esport”.

Ramon Basiana, el seu homòleg a la Federació Catalana de Patinatge, va destacar que Barcelona sempre ha estat ciutat de l’esport i que aquesta passió ha fet que apostessin per “aquesta bogeria” que esperen que sigui un èxit esportiu. L’acte va tenir la presència de María José Rienda, presidenta del Consell Superior d’Esports, que va destacar l’orgull que significa l’organitzac­ió de l’esdevenime­nt.

Abans que Sabatino Aracu declarés oberts els campionats, va prendre la paraula Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, per reivindica­r l’esport com a mitjà per educar en la igualtat. “Barcelona torna a convertir-se en capital internacio­nal de l’esport. Va viure un moment històric amb els Jocs del 92, però ens encanta acollir un esport que ha sabut evoluciona­r i integrar els joves. A més, m’il·lusiona que sigui un esport en què competiran un gran nombre de dones, gairebé en paritat”, va dir.

Des d’avui, onze dies de vertigen en què 4.000 atletes (2.217 homes i 1.903 dones) de 81 països competiran en 128 proves d’11 campionats del món de roller i de skateboard. Més de 100.000 persones passaran per les 13 instal·lacions. A més de Barcelona, hi ha quatre subseus: Vilanova

La competició comença amb descens, skateboard, scooter i roller freestyle

i la Geltrú, Terrassa i Sant Cugat del Vallès acolliran partits d’hoquei patins, i Mollet allotjarà completame­nt el roller derbi.

La competició es posa en marxa amb l’estrena de quatre discipline­s: descens, skateboard, scooter i roller freestyle. La primera d’aquestes discipline­s tindrà com a seu el parc de Montjuïc-passeig del Migdia, i les altres dues es disputaran al Palau Sant Jordi. A més, en el cas de l’skateboard, la prova de Vert se celebrarà a l’Esplanada de l’Anella Olímpica.

 ?? WRG ?? Una imatge de la inauguraci­ó al Palau Sant Jordi
WRG Una imatge de la inauguraci­ó al Palau Sant Jordi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain