La Vanguardia (Català)

Interferèn­cies al VAR?

L’Argentina carrega contra el sistema de seguretat de Bolsonaro

- BARCELONA Redacció

L’eliminació de l’Argentina a la Copa Amèrica encara aixeca polèmica. La no aplicació del VAR en dos presumptes penals ha irritat tant l’Argentina que dimecres l’Associació del Futbol Argentí (AFA) s’unia a les queixes de Leo Messi al final del partit amb una carta formal de queixa a la Conmebol.

En aquest descàrrec, firmat pel

president de l’organisme, Claudio Tapia, s’assegurava que l’albicelest­e va ser “clarament perjudicad­a” pels àrbitres en la derrota per 2-0 contra el Brasil. “Aquesta reflexió troba suport en les irregulari­tats advertides abans i durant el partit, on ha quedat evidenciat que la selecció nacional va ser clarament perjudicad­a pel cos arbitral encapçalat per l’àrbitre Roddy Zambrano durant tot el desenvolup­ament del partit”, diu el text.

“En particular, per la no utilitzaci­ó del VAR en dues jugades concretes que sens dubte haurien canviat el resultat final”, afegeix, amb referència a possibles penals sobre Otamendi i Agüero.

L’AFA, en un text de sis pàgines publicat al seu web i que va ser remès a la Conmebol, assegura que hi va haver “imprudènci­a” en la designació arbitral perquè Zambrano tenia “antecedent­s negatius”. També atribueix part del desgavell a la presència de Jair Bolsonaro, president brasiler, la comitiva presidenci­al del qual hauria utilitzat la mateixa freqüència de ràdio que l’àrbitre i la sala VAR feien servir per comunicar-se en el matx, deien mitjans brasilers. A parer seu, aquest fet podria haver provocat interferèn­cies en la comunicaci­ó entre l’àrbitre i la sala VAR.

El Comitè Organitzad­or Local de la Copa Amèrica va admetre que abans del partit hi va haver problemes de comunicaci­ó, de manera que el president va entrar a l’estadi, tot i que des de l’organitzac­ió s’assegura que es van resoldre abans que la pilota rodés gràcies a la feina d’Anatel (Agència Nacional de Telecomuni­cacions).

 ?? MAURO PIMENTEL / AFP ?? Bolsonaro a Belo Horizonte
MAURO PIMENTEL / AFP Bolsonaro a Belo Horizonte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain