La Vanguardia (Català)

L’Escac entra al patronat d’Escodi i en pren el control

Generalita­t, Ajuntament i Cambra de Terrassa abandonen la fundació

- AINTZANE GASTESI

Terratrèmo­l a Escodi, l’Escola Università­ria del Comerç, adscrita a la Univesitat de Barcelona i ubicada a Terrassa, pel canvi de la titularita­t en la seva fundació. Després d’un procés llarg i enrevessat, la Generalita­t va aprovar en la reunió del Govern de la setmana passada la sortida dels antics patrons de la fundació, tots de titularita­t pública, que seran substituït­s per l’Escac (Escola Superior de Cinema i Audiovisua­ls de Catalunya), l’Escola Pia de Catalunya i Dolors Puig, exregidora socialista de l’Ajuntament de Terrassa, a títol individual.

Els nous patrons de la Fundació Escodi substituei­xen la pròpia Generalita­t, l’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç de la localitat, que formen part del patronat des de la seva fundació, l’any 2000. Creada amb l’ambició de formar profession­als del sector comercial, l’escola va aconseguir el reconeixem­ent de la seva formació com a grau universita­ri de la Universita­t de Barcelona (UB) el 2017. A més, ofereix formació contínua i col·laboració amb les principals empreses del sector, com ara Decathlon, Caprabo i La Roca Village.

Segons consta en les últimes dades del registre de la Coordinado­ra Catalana de Fundacions, del 2017, la Fundació Escodi té un pressupost de 750.000 euros anuals. Núria Beltran ha estat la directora de la institució des de la seva creació, impulsada per la Cambra de Terrassa. Ara, amb el canvi en el patronat, es produirà un relleu en la direcció, tant de Beltran com de la directora acadèmica, Miriam Díaz, segons s’ha comunicat al professora­t de l’escola en les reunions que informaven dels canvis. Encara que l’equip de Núria Beltran encara està encarregat de tancar l’últim curs acadèmic.

Segons informen des de l’Escac, encara que el Govern hagi aprovat els canvis al patronat, encara no són oficials i es concretara­n

Els nous responsabl­es ja han comunicat als professors els canvis en l’equip directiu de l’escola

les properes setmanes, segons informa l’Escac. El canvi al patronat respon, tal com asseguren fonts pròximes al procés, al desig de l’Ajuntament de Terrassa d’impulsar la ciutat com a referència formativa. Escodi ocupa actualment un espai a l’edifici municipal del Vapor Universita­ri, de titularita­t municipal, al costat d’altres entitats com la UOC, l’Escola Municipal Art i Disseny o l’Escola d’Idiomes Fiac. Segons fonts pròximes a la Cambra de Comerç, els propers mesos l’Escac, actualment a La Farinera, podria tancar ben aviat el seu trasllat a les instal·lacions del Vapor.

L’Escac és una de les escoles de cinema més prestigios­es del moment i de les seves aules han sortit directors com José Antonio Bayona, recentment escollit per dirigir els dos primers capítols de la sèrie d’El senyor dels anells, produïda per Amazon. Amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, l’escola de cinema també imparteix un grau universita­ri adscrit a la Universita­t de Barcelona. La Fundació Escac està integrada per l’Escola Pia de Catalunya, la UB, l’Ajuntament de Terrassa, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogr­àfiques d’Espanya, la SGAE i l’estudi nord-americà Deluxe.

 ?? LV ?? El Vapor Universita­ri de Terrassa, on hi ha les instal·lacions d’Escodi
LV El Vapor Universita­ri de Terrassa, on hi ha les instal·lacions d’Escodi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain