La Vanguardia (Català)

“Fem realitat la transició energètica”

- SANTI MARTÍNEZ, soci de Km0 Energy

L’escalfamen­t global planteja diferents reptes que obliguen a dissenyar una transició energètica cap a una societat de baixes emissions de CO2. KmO Energy treballa per garantir un mix energètic sostenible i uns preus competitiu­s per a les persones i les empreses.

És imprescind­ible fer aquesta transició? Absolutame­nt. Ens trobem en una situació d’escalfamen­t global que ha provocat un canvi climàtic negatiu i és necessari descarboni­tzar l’economia i la societat.

Com s’ha de fer? Motivant la ciutadania a favor d’un canvi de model social i econòmic sostenible. I aquí entrem nosaltres per fer-lo realitat.

Quina és la seva proposta? Entre ara i el 2030 treballem per acompanyar 150 empreses i institucio­ns en el camí cap a la descarboni­tzació de la seva activitat. I també per promoure plantes solars a tots els municipis de Catalunya per instal·lar un GW d’energia renovable que permeti substituir l’energia de les centrals nuclears per energia solar. Què aporta la descarboni­tzació? Si es canvia el consum de combustibl­es fòssils per fonts renovables, aturarem el canvi climàtic reduint les emissions de CO2.

És fàcil avançar en aquest camí? Sí, perquè la legislació facilita aquesta transició, i tenim gent molt preparada per executar-la.

Com valoren que BBVA mobilitzi 100.000 milions d’euros contra el canvi climàtic? És important que entitats com BBVA s’impliquin econòmicam­ent i fent que se’n parli.

Com els ajuda en el seu dia a dia la transforma­ció digital que porta a terme BBVA? Vam escollir BBVA per l’app, perquè ens facilita el dia a dia i té uns nivells de seguretat molt alts.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain