La Vanguardia (Català)

Errejón reuneix in extremis els avals per presentar-se a Barcelona

- IÑAKI PARDO TORREGROSA ASIER MARTIARENA

Amb suspens i a punt d’arribar a la pròrroga, però la pilota va acabar entrant. Més País, la formació d’Íñigo Errejón, es presentarà per Barcelona a les eleccions generals del 10 de novembre després d’haver superat les 5.000 signatures requerides per la Junta Electoral.

L’inici de la recollida d’avals, divendres, va permetre als d’Errejón sumar ràpidament 3.000 firmes. Ara bé, la frenada posterior va obligar a redoblar esforços durant el cap de setmana, quan diversos membres d’agrupacion­s madrilenye­s van anar a Barcelona per assegurar l’objectiu. Un final d’infart, ja que els últims 800 avals no van arribar fins la tarda d’ahir. El procés l’han encapçalat Fabio Cortese, Ricardo Garcia i Juan Antonio Geraldes, que podria ocupar un bon lloc a les llistes.

Falta saber qui encapçalar­à la llista. Si bé els terminis obligaven a la presentaci­ó de la candidatur­a abans de la mitjanit, el partit encara no ho ha fet públic. S’estudiava la possibilit­at que la capçalera oficial no s’estampés fins a finals d’aquesta setmana aprofitant que des de la seva publicació, demà al Butlletí Oficial de l’Estat, fins la confirmaci­ó final, el dia 14, s’obre un breu període per “revisar les llistes, corregir errors i introduir petits canvis a fi de solucionar possibles recursos i impugnacio­ns”. Al final, però, no s’utilitzarà el defecte de forma com a recurs.

A les travesses dels últims dies han sonat noms tan variats com Raimundo Viejo, que tindrà un càrrec destacat, Joan Coscubiela o Carlos Jiménez Villarejo. De fet, la llista de possibles número u ha fluctuat tant que a Més Madrid ironitzave­n que sigui el mateix Errejón “qui es presenti finalment per Barcelona i no per Madrid” com a pirueta per dissimular les dificultat­s per trobar un perfil idoni.

En les altres circumscri­pcions que es presenta Més País les llistes ja van ser ratificade­s per les bases.

Tots els interrogan­ts sobre la candidatur­a per Barcelona parteixen dels mateixos quadres d’Errejón, que en un primer moment van dubtar a fer el pas, pel risc d’escissió als comuns i del xoc amb altres actors de l’espai del canvi. Tot i això, els sondejos que controla el partit li adjudicave­n fins a dos diputats en una circumscri­pció que en reparteix 32. S’hauran d’enfrontar als comuns d’Ada Colau, amb Jaume Asens com a candidat i l’alcaldessa de Barcelona tancant la llista.

Aquest conflicte, fins ara soterrat, ja ha provocat una primera sotragada

Clara Serra, que va fer tiquet el 26-M amb el líder de Més País, se’n va: no veu bé que calgui enfrontar-se a Colau

a la zona noble de Més País. En el seu assalt estatal, Errejón ha descuidat el seu territori natural de Madrid i ahir es va trobar amb la renúncia de qui va ser la seva número dos a la llista a l’Assemblea de Madrid. Clara Serra va comunicar la seva baixa del partit i la renúncia com a diputada per “no compartir la manera concreta en què es presentarà a les generals menysprean­t anys de treball militant de companys de territoris que han aconseguit aixecar projectes necessaris i valuosos per a aquests llocs”.

Serra es refereix al cas de Barcelona, per al qual advoca per “reforçar l’espai del canvi afegint-se a les forces territoria­ls”. “Si Més País s’ha d’enfrontar a Colau per aconseguir els escons que necessita potser és indicatiu que encara no era el moment de presentar-se a aquestes generals en aquestes condicions i com a partit estatal”, va assenyalar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain