La Vanguardia (Català)

El TSJC cita com a imputat un altre ex-alt càrrec d’ERC per l’1-O

- Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a investigat Josep Lluís Salvadó, que va ser secretari d’Hisenda quan el conseller era Oriol Junqueras, per la seva possible participac­ió en l’organitzac­ió d’estructure­s d’Estat en el marc del procés, en especial les referides al cobrament d’impostos i l’Agència Tributària catalana.

Salvadó haurà de comparèixe­r el 19 de novembre davant la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret. El 2017 era secretari d’Hisenda i va ser un dels 14 detinguts el 20 de setembre del 2017, en el marc de la investigac­ió que portava el magistrat Antonio Ramírez Sunyer des del jutjat d’instrucció 13. En l’escorcoll que es va dur a terme al seu despatx es va trobar documentac­ió que és la base per a les actuals acusacions.

Com que Salvadó és diputat al Parlament, la jutgessa no podia actuar contra ell, de manera que va remetre el cas al TSJC. Segons la interlocut­òria d’aquesta instància feta pública ahir, Salvadó treballava en quatre projectes emmarcats en el procés: sostenibil­itat econòmica i financera i finançamen­t del nou Estat; Banc Central de Catalunya; supervisió del sistema financer, i autoritat de la competènci­a.

Una de les seves parcel·les era la creació d’una hisenda pròpia, per a la qual cosa es requerien partides pressupost­àries i es van mantenir contactes amb empreses informàtiq­ues perquè estudiessi­n els programes necessaris. Segons l’exposició de la jutgessa, es pretenia rubricar convenis amb ajuntament­s i ens públics autonòmics a fi que ingressess­in els seus impostos en la nova estructura fiscal, i que servissin per finançar el nou Estat català.

Salvadó està inclòs en la mateixa investigac­ió que qui va ser secretari d’Economia, Josep Maria Jové, que va declarar al TSJC el 7 de juny. A Jové li van intervenir una agenda amb reunions del procés i un document anomenat Enfocats, sobre el desenvolup­ament dels esdevenime­nts. Va negar que els hagués escrit ell. A Salvadó se li imputen els presumptes delictes de malversaci­ó, desobedièn­cia i revelació de secrets.

Salvadó, que és diputat, va treballar en la creació d’una agència tributària catalana

 ?? JORDI MARSAL / ACN / ARXIU ?? J. Lluís Salvadó, exsecretar­i d’Hisenda
JORDI MARSAL / ACN / ARXIU J. Lluís Salvadó, exsecretar­i d’Hisenda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain