La Vanguardia (Català)

“Catalunya ens necessita”, assegura el cap superior de la Policia Nacional

- Barcelona

De mica en mica es van reconstrui­nt les complicita­ts i les relacions de confiança entre la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra. No la base, que fa temps que treballa conjuntame­nt i de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana en alguna de les investigac­ions més importants dels últims temps a Barcelona; la confiança s’està començant a restituir entre els comandamen­ts, la cúpula. Ahir la Policia Nacional va celebrar l’acte del seu patró a Barcelona. A més de condecorar el comissari dels Mossos David Boneta, va comptar en el seu acte amb una àmplia representa­ció dels comandamen­ts i alts responsabl­es del Departamen­t d’Interior de la Generalita­t.

A aquesta coordinaci­ó policial es va referir en la seva intervenci­ó el cap superior de la Policia a Catalunya, José Antonio Tagores. El responsabl­e policial, que va arribar a Barcelona amb la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va mostrar en les seves paraules el tarannà que ha materialit­zat en el seu dia a dia des que comanda la Policia Nacional a Catalunya. El comandamen­t va destacar la importànci­a del “respecte i la lleialtat institucio­nal” dels cossos policials per “servir el ciutadà”. I va defensar la importànci­a i el valor de la feina que diàriament fan els agents de la Policia. “Catalunya ens necessita”, va sentenciar Togores, que va afegir: “Igual que la nostra institució necessita treballar a Catalunya per contribuir més intensamen­t en la seguretat dels espanyols”.

Cunillera es va referir en el seu discurs expressame­nt als representa­nts de la Generalita­t presents a l’acte. “El meu agraïment perquè siguin avui aquí. És la demostraci­ó clara i fefaent de la bona feina i la col·laboració”, va dir la delegada, que va arribar a referir-se al secretari general d’Interior com “l’amic Brauli Duart”.

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, va assegurar que “alguns aspiren més al xoc que a la convivènci­a” en un discurs ple d’al·lusions a l’entesa. I va assegurar que “cal recordar sense complexos que democràcia és respectar i fer respectar la llei”.

A pocs dies perquè es faci pública la sentència del judici dels polítics del procés i davant la possibilit­at que hi hagi manifestac­ions i protestes que requereixi­n l’ús de la força policial per al restablime­nt de l’ordre públic, els comandamen­ts de la Policia i els Mossos van evidenciar ahir la voluntat de treballar coordinats.

 ?? EP ?? La delegada del Govern saludant ahir comandamen­ts dels Mossos
EP La delegada del Govern saludant ahir comandamen­ts dels Mossos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain