La Vanguardia (Català)

Una banda assalta un súper i fereix l’amo i el seu fill

Els violents van arrasar el local i van agredir el propietari, un pakistanès que estava amb el seu fill de dos anys, que va patir ferides

- MAYKA NAVARRO

Amb l’ull esquerre encara mig tancat pels dos punts de sutura que diumenge a la nit li van cosir a una cella, ahir a la tarda Muhammad Akhtar es va acostar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts per ampliar la seva declaració amb els investigad­ors que miren d’identifica­r els seus agressors.

Un nombre indetermin­at d’energúmens, més d’una desena, van assaltar, poc abans de les nou de la nit de diumenge, el supermerca­t del pakistanès. A més d’agredir-lo a ell i al seu fill de dos anys, van saquejar l’establimen­t i es van endur els diners de la caixa. Entre una cosa i una altra es van emportar uns 700 euros. El pitjor, però, va ser la ràbia, la impotència d’aquest home que en deu anys regentant la botiga a les Corts no havia patit ni un sol robatori ni aldarull. Ahir a la tarda Akhtar encara no havia pogut recollir ni posar ordre a les destrosses. La caixa enregistra­dora amb pes incorporat per a la fruita l’havien partit per la meitat. A terra encara hi havia els aparadors amb xiclets i llaminadur­es. En una de les parets s’hi veien les marques de la sang que donaven mostra de la violència que es va patir en aquesta petita botiga.

L’incident va passar poc abans de les nou de la nit, quan estava a punt de començar el partit entre el Barça i el Sevilla. Des de l’entrada de l’establimen­t comercial de l’Akhatar es veu un lateral del Camp Nou. “No els havia vist mai pel barri. Ni tan sols recordo si portaven roba d’algun equip de futbol”, reconeixia.

Primer va entrar un jove, que el pakistanès va descobrir robant unes llaunes de cervesa. El va renyar i va aconseguir que abandonés el botí. Després van venir uns quants homes més, acompanyat­s del primer. “Va ser tot molt ràpid”, recorda. Van agafar paquets de cervesa i ampolles d’alcohol. Akhtar no estava sol. El seu fill de dos anys, la seva dona i una neboda de set anys l’acompanyav­en. Quan va comprovar l’actitud violenta dels assaltants, va optar per deixar que s’enduguessi­n els articles a fi de protegir la seva família. “Però el que volien era pegar-me”. Al seu fill petit l’impacte d’una ampolla de vidre li va provocar una ferida al braç que va necessitar diversos punts de sutura. “Està molt espantat”, diu el seu pare mentre ensenya la foto del menor amb el braç embenat al sofà de casa seva, a Barcelona.

Els investigad­ors, a falta de reunir més detalls de l’incident, ahir descartave­n que es tractés d’un assalt amb intencions racistes. Sí que veuen possible que els assaltants s’envalentis­sin amb l’home quan el van veure sol a la botiga. Akhtar no tenia encesa la càmera de seguretat de l’establimen­t. Ara bé, no gaire lluny hi ha altres dispositiu­s d’enregistra­ment que ja estan sent inspeccion­ats pels Mossos. La botiga va reobrir ahir. Malgrat l’ensurt i la ràbia, Akhtar mirava de recuperar el seu noble somriure per als clients del barri.

Els Mossos descarten que l’atac al comerç, al costat del Camp Nou, tingui una intenciona­litat racista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain