La Vanguardia (Català)

El Barça, en precampany­a

- Santi Nolla

Ho va dir un soci jove a l’assemblea. Li va semblar que els 40 minuts dedicats al debat sobre la conveniènc­ia d’incloure als estatuts el vot electrònic van ser, per una banda, “un míting electoral” de Víctor Font i, en general, una “pre pre pre precampany­a electoral”. Va per aquí. Va semblar això: una exhibició de múscul i una batalla d’estratègie­s, actuant al present, però pensant en el 2021, que és l’any previst per a les eleccions. Encara falten dues temporades i sembla que d’aquí un mes s’hagin de celebrar uns comicis a què han avançat massa la prèvia.

La votació final va donar un perdedor, Víctor Font, que va ser qui va presentar la proposta. La junta tampoc no va guanyar perquè va instar els compromiss­aris a votar en positiu, després d’explicar-los tot el que era negatiu en una estratègia que els va sortir bé, però va quedar malament. El disseny va ser intel·ligent, però va faltar el més bàsic en un club com el Barça: naturalita­t. Al final la directiva va aconseguir que no s’aprovés, va deixar parlar el candidat opositor sense mostrar rancúnia ni agressivit­at en contra seva, i es va alinear amb ell en el resultat final perquè ningú no digués que estaven en contra del vot electrònic. Però la decisió que la junta votés a favor va generar estupefacc­ió.

Va faltar naturalita­t. Era millor sortir i dir que estaven a favor del vot electrònic, però ara no. Que no veien la proposta per dos motius: un, perquè la llei encara no el preveu i encara hi ha dubtes sobre la seva total efectivita­t i seguretat, i dos, perquè el vot presencial també és defensable. El dia electoral és una festa del barcelonis­me, com va destacar a l’assemblea

El vot electrònic va semblar una excusa per mostrar múscul en una prèvia que es farà molt llarga fins als comicis

un soci de les Terres de l’Ebre, i de la democràcia. És quan es reuneixen els que volen votar i es desplacen per a això. La participac­ió que hi ha és la que volen els socis del Barça. Un 80% d’ells estan empadronat­s a la província de Barcelona. Les Corts i l’Hospitalet, lògicament, són les zones on més es concentren.

La iniciativa d’activar el vot electrònic és bona, però en el seu moment. De vegades grans operacions s’han anat en orris perquè han sortit en mal moment, abans o després. La meta de les eleccions del 2021 és possible que acceleri les presses per tenir notorietat en algun sector del barcelonis­me, i les estratègie­s, en un altre. Però per al club és un embolic i un inconvenie­nt que la prèvia electoral sigui tan llarga. Totes les estratègie­s s’entenen i poden ser benvingude­s, però al seu temps i hora. Al final hi havia propostes interessan­ts de socis a l’assemblea que van quedar diluïdes pel Gran Tema (el vot electrònic), que al final arribarà quan hagi d’arribar, sense necessitat de forçar-lo.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain