La Vanguardia (Català)

Nous incentius

Márquez pensa més en Fabio Quartararo que en Rossi

- TONI LÓPEZ JORDÀ Bangkok Enviat especial

La pluja torrencial postcursa que va caure al circuit de Buriram quan ja era negra nit, amb llamps i trons, mentre Marc Márquez i companyia volaven cap a Bangkok, va tenir alguna cosa de catàrtica. Va netejar l’ambient i va fer girar full en un Mundial de MotoGP que ha consolidat els fonaments de l’imperi del pilot de Cervera. Un Márquez que va marxar de Tailàndia sent encara més llegendari, i mirant més al futur que al passat. Aquesta era és seva i només el pot inquietar el que ha de venir.

“Qui et diu que no arriba cap altre pilot i guanya durant molts anys? Soc conscient, i Honda també, que cada any ens hem de reinventar, millorar”, reflexiona­va el català, que més que pensar a atrapar Rossi i Agostini té la ment posada en els joves valors que pugen. En especial, Fabio Quartararo. “Serà un seriós aspirant al títol l’any que ve”, intueix Márquez. També ho pressenten a Honda. “En Fabio és molt ràpid, molt bo, jove, però l’evolució d’un pilot és difícil de predir, no podem aventurar si aquest o un altre serà el seu adversari”, relativitz­a Alberto Puig, team manager del Repsol Honda.

El principian­t francès, amb només 20 anys i a la seva primera temporada a la classe reina, ha estat el rival més sòlid i persistent per a Márquez aquest 2019. La seva projecció i les perspectiv­es de creixement –és d’esperar que passi a una Yamaha oficial el 2021– el converteix­en en el potencial antagonist­a dels anys vinents. Les incògnites són Maverick Viñales i Àlex Rins, per regularita­t, i qui era la gran promesa, Johann Zarco. Els veterans s’haurien de renovar molt. I és que, quan comenci la temporada del 2020 al març a Qatar, Valentino Rossi tindrà 41 anys; Jorge Lorenzo, gairebé 33, i Andrea Dovizioso, 34. Tres dels principals oponents s’acosten a la jubilació.

Márquez, amb 27 (els farà al febrer), estarà en plena maduresa, en el seu vuitè curs a la classe dels grans. I, amb “marge de millora”, segons Alberto Puig. “Per edat, sí. Fins i tot Rossi va millorar dels 30 als 40; per tant, imagina’t en Marc, que encara no en té 30, tot el que pot arribar a millorar... A més, els pilots especials es poden superar amb l’increment de la tecnologia”, assenyala el barceloní, que ni per un moment no ha considerat la possibilit­at que el 93 deixi Honda a la recerca d’altres aventures.

A Márquez no li caldrà buscar la motivació per desbancar el Dottore als llibres d’història. Ho explica Santi Hernández, el fidel cap de mecànics que l’acompanya des de Moto2. “A en Marc no l’obsessiona ni el motiva haver d’igualar un altre pilot. El que el motiva és guanyar una cursa cada diumenge, sumar més punts i aconseguir un objectiu, que és guanyar un Mundial. S’ha vist a la cursa de Tailàndia, quan es podia haver conformat amb el segon lloc per guanyar el títol. Això ho fa la gent que té fam: la motivació te la crees tu mateix amb tot allò que vols arribar a aconseguir. En Marc té clars els objectius: guanyar i gaudir”, comentava a aquest diari el tècnic de Santa Coloma de Gramenet.

ALBERTO PUIG

“Té marge de millora: fins i tot Rossi va millorar dels 30 als 40; per tant, imagina’t en Marc...”

SANTI HERNÁNDEZ

“No l’obsessiona haver d’igualar un altre pilot: el que el motiva és guanyar cada diumenge”

 ?? GEMUNU AMARASINGH­E / AP ?? Marc Márquez ja té vuit títols mundials
GEMUNU AMARASINGH­E / AP Marc Márquez ja té vuit títols mundials
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain