La Vanguardia (Català)

L’HSBC prepara una retallada que inclou 10.000 llocs de treball

-

L’HSBC, el banc europeu més gran per actius, prepara un altre pla d’ajust que suposarà la retallada de fins a 10.000 llocs de treball, al voltant del 4% de la plantilla de l’entitat britànica.

El banc aplegava 237.685 empleats a finals de juny del 2019, segons el seu informe provisiona­l de resultats. L’ajust, avançat per Financial Times, se sumaria a la retallada de 4.700 llocs de treball ja anunciada recentment. Els detalls podrien fer-se públics durant la presentaci­ó a final de mes dels resultats del tercer trimestre, va indicar una de les fonts consultade­s, encara que va precisar que el banc encara no ha pres una decisió definitiva al respecte. Malgrat aquesta nova retallada global, el banc continuari­a contractan­t personal en regions d’alt creixement a Àsia, on l’HSBC genera pràcticame­nt el 80% dels beneficis.

“Sabem des de fa anys que necessitem fer alguna cosa amb la nostra base de costos, el component més gran dels quals és el personal, i finalment estem agafant el toro per les banyes”, va dir una de les fonts consultade­s pel diari britànic. “Ens preguntem per què tenim tanta gent a Europa quan aconseguim rendibilit­ats de dos dígits en algunes parts d’Àsia”, va afegir. La nova retallada afectaria principalm­ent els llocs de treball ben remunerats i s’anuncia només dos mesos després del relleu inesperat de John Flint com a conseller delegat, un càrrec que de forma interina ha estat assumit per Noel Quinn.

El banc va acomiadar Flint afirmant que l’entitat necessitav­a un canvi a la cúpula per abordar “un entorn global desafiador”, amb el Brexit, la guerra comercial i els tipus d’interès negatius. Immediatam­ent es va fer públic un ajust de 4.000 llocs de treball, la major part afectaria càrrecs directius.

Malgrat algunes declaracio­ns alarmistes, el benefici net del banc va augmentar en el primer semestre un 18,6% amb relació al mateix període de l’any anterior, fins a assolir els 8.500 milions de dòlars.

L’HSBC no és l’únic que ha decidit un programa de retallades de despeses. A Alemanya, Deutsche Bank ha anunciat la supressió de 18.000 llocs de treball. I el Commerzban­k, el segon banc alemany, en preveu uns altres 4.300, una desena part de la plantilla, juntament amb el tancament de 200 oficines.

A França, la Société Générale té previst realitzar una reducció de personal de 1.600 persones. I els nord-americans JPMorgan Chase i Wells Fargo han revisat a la baixa les seves previsions de beneficis per a aquest exercici 2019, degut, sobretot, als baixos tipus d’interès que mantenen els bancs centrals de tot el món davant la desacceler­ació econòmica.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain