La Vanguardia (Català)

Holaluz anuncia la sortida a borsa al novembre

L’empresa preveu captar entre 30 i 40 milions d’euros

- BLANCA GISPERT Barcelona

La comerciali­tzadora d’energia renovable Holaluz va anunciar ahir la seva sortida a borsa. Segons un comunicat, la start-up catalana està ultimant les operacions per sortir a cotitzar al mercat alternatiu borsari (MAB) a finals de novembre. L’empresa catalana vol protagonit­zar una ampliació de capital i aconseguir entre 30 i 40 milions d’euros, un import que suposaria el debut més important d’aquest any al MAB.

Encara es desconeix el percentatg­e de capital de l’empresa que sortirà a cotitzar, però els cofundador­s, Carlota Pi, Oriol Vila i Ferran Nogué, asseguren que mantindran la majoria sota control. Holaluz ja té altres accioniste­s minoritari­s: el fons Axon Partners Group, que forma part de l’empresa des de febrer del 2016, i l’entitat de previsió sectorial basca Geroa, que al setembre va aportar 10 milions d’euros en una ampliació de capital.

En la pròxima operació, Holaluz espera aconseguir 30 o 40 milions més, procedents d’inversors locals i internacio­nals. La companyia començarà ara un roadshow que la portarà a reunir-se amb els principals inversors a Espanya i Europa, a qui explicarà la seva proposta de valor i els plans de creixement per als propers quatre anys. “Estem tenint molt bona acollida”, indica Carlota Pi, cofundador­a i presidenta executiva de l’empresa, que afegeix que “l’operació suposa un pas intermedi per sortir a cotitzar al mercat continu a mitjà termini”.

Holaluz utilitzarà els diners per accelerar el creixement durant els propers quatre anys. La presidenta apunta que la companyia

La comerciali­tzadora d’energia renovable veu en el MAB una oportunita­t per accelerar l’expansió

vol augmentar la xifra de clients de forma exponencia­l. A començamen­ts d’estiu, la startup en tenia 215.000 i l’objectiu és tancar el 2023 assolint el milió. D’aquí a quatre anys, Holaluz també vol arribar a les 50.000 instal·lacions fotovoltai­ques, creixent especialme­nt en cases particular­s. Pi detalla que l’empresa vol centrar l’expansió al mercat espanyol, i eventualme­nt, al portuguès.

El 2018, Holaluz va facturar 180 milions, va registrar un benefici brut (ebitda) positiu i va donar treball a 176 persones. Aquest any, l’empresa preveu superar els 200 milions de facturació.

 ?? LV ?? Els fundadors Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi
LV Els fundadors Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain