La Vanguardia (Català)

TÜV Rheinland compra l’empresa d’ITV Certio

-

El grup alemany TÜV Rheinland ha arribat a un acord per adquirir l’empresa Certio, especialit­zada en la inspecció tècnica de vehicles (ITV) amb 12 estacions, 10 d’elles a Catalunya i dos a Menorca. Nascuda d’una segregació d’actius d’Applus, Certio disposa d’una plantilla d’unes 200 persones i una xifra de negoci de 20 milions d’euros.

TÜV Rheinland va destacar que es tracta d’una operació estratègic­a. “Aquesta adquisició contribuei­x al creixement del nostre negoci de mobilitat i enforteix la nostra xarxa a Espanya”, va dir en un comunicat Michael Fübi, conseller delegat de l’empresa alemanya.

Segons dades del Registre Mercantil, Certio té en l’actualitat com a soci únic la societat Lideralia Expriences. Al seu dia, Certio va ser el centre d’una gran polèmica en ser beneficiad­a de la trama de tràfic d’influèncie­s que va acabar amb la condemna i empresonam­ent d’Oriol Pujol Ferrusola. Qui llavors era conseller delegat i accionista Ricard Puignou va haver de dimitir quan va ser imputat en esclatar l’escàndol, encara que la seva condemna, de cinc mesos, no li va suposar ingressar a la presó. Els altres dos accioniste­s principals eren Pedro Olabarría i Enrique Marugán.

TÜV Rheinland és una entitat líder en serveis tècnics, de seguretat i certificac­ió. A Espanya, té una trajectòri­a de més de 30 anys d’experiènci­a i disposa de 14 delegacion­s i 25 ITV ubicades a Madrid, Castella-la Manxa, Múrcia, País Basc i Navarra. La presència a Catalunya se circumscri­via fins ara als serveis d’inspecció industrial, certificac­ió de sistemes i formació, activitats que ara es veuen complement­ades amb les ITV.

El grup alemany, amb seu a Colònia, ocupa 20.000 persones, en més de 500 seus repartides per tot el món. En l’actualitat, té en marxa un ambiciós pla d’expansió.

 ?? LV ?? Certio té 12 estacions d’ITV
LV Certio té 12 estacions d’ITV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain